NIEUWSBRIEF
CD&V Roeselare
10/07/2015
 
 


Gisteravond werd vlakbij de brandweerkazerne in Roeselare een "Ode aan die Ode" gebracht n.a.v. de 30.000ste uitvoering van The Last Post in Ieper. Tijdens de plechtigheid aan de brandweerkazerne las Burgemeester Luc Martens een beklijvende brief voor van Käthe Kolwitz, kunstenares bekend van het 'treurende echtpaar'.

Lees meer ›Roeselare zet nog meer in op veilig verkeer: Burgemeester Luc Martens, schepen Griet Coppé en commissaris Rudy Cracco zetten  afgelopen week hun handtekening op het SAVE-charter.

Daarmee is Roeselare precies de 50ste stad of gemeente die dit charter voor  Samen Actief voor VEilig verkeer onderschrijft.

Lees meer ›
Het Wielermuseum van Roeselare verkaste deze week naar de Paterskerk. Op voorstel van Burgemeester Luc Martens gebeurde dit via een 'menselijke verhuisketting'. Onder de noemer Le Grand Départ verhuisden 153 vrijwilligers  een groot deel van de collectie van het Wielermuseum naar de Paterskerk en de dienst Toerisme. Ook onze CD&V-mandatarissen hielpen mee!

Op 1 augustus opent de balie Toerisme in de Paterskerk, op 9 september volgt de tijdelijke expo 'Koers is religie'.

Lees meer ›
Nog geen vakantie geboekt deze zomer? Perfect. Kris Declercq: "De zomer van Roeselare beleef je in eigen stad, op het gloednieuwe plein voor de deur van kenniscentrum ARhus. Vanaf donderdag 16 juli wordt MUNT de RSL summerspot". Zon, strand, terras, bar, streetfood, urban sports en wekelijkse evenementen zorgen er voor verrassende vakantie op een gloednieuwe locatie.

Vanaf komende donderdag zal het plein elke dag open zijn van dinsdag tot zondag van 10 tot 22 uur en dat tot zaterdag 3 oktober. Op vrijdag 14 augustus schakelt men nog een tandje hoger met een heus streetfoodfestival.

Lees meer ›

 


Deze week werd in de commissie Bedrijfsleven van de Kamer het wetsvoorstel van Nathalie Muylle (CD&V) unaniem goedgekeurd, dat ervoor zorgt dat de erfgenaam in de rechte lijn die het landbouwbedrijf heeft overgenomen, ook recht heeft op de overgebleven onroerende goederen bij het overlijden van zijn ouders. 

Lees meer ›Op zaterdag 11 juli viert Roeselare terug het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Dit jaar zorgt Stad Roeselare voor een gratis avondfeest op de Grote Markt, met onder meer een gratis optreden van Flip Kowlier.

Lees meer ›
Deze week stemde het Europees Parlement over het evaluatieverslag van het Zuivelpakket.

Tom Vandenkendelaere (CD&V): "De afschaffing van de quota biedt groeikansen voor de Vlaamse zuivelsector. Het groeipad en de investeringen van de melkveehouders mogen geen gevaar lopen. Ik roep de Commissie op om maatregelen te voorzien om al te grote prijsschommelingen aan te pakken en, indien mogelijk, te vermijden. Melk is goed voor elk, maar onze landbouwers verdienen een degelijke prijs."

Lees meer ›

Kalender

zaterdag, 14 oktober, 2017
Dag van verzet tegen Armoede
zondag, 22 oktober, 2017
Trail Roeselare: Dwars door Roeselare voor het goede doel
woensdag, 15 november, 2017
Lezing “De Pot Op” Vrouw & Maatschappij