Nieuwsbrief
CD&V Roeselare
29/11/2015
 
 


Op zondag 13 én zondag 20 december verwacht CD&V Roeselare jou op de Kerstmarkt in de Zuidstraat.

Tussen 11 & 19 uur ben je welkom  in onze verwarmde tent vlakbij Teamtoom Mahieu. Kom langs voor een gezellige babbel, een lekker drankje & hapje.

Ook Burgemeester Luc Martens, onze schepenen & al onze mandatarissen kijken er naar uit om samen jou te genieten van een drankje & een gezellige kerstbabbel.

Lees meer ›Tijdens de gemeenteraad in Roeselare vroeg gemeenteraadslid Ria Vanzieleghem aandacht voor een breed uitgewerkt winterplan voor onze stad.

Schepen Griet Coppé lichtte het winterplan toe, met een uitgekiend strooiplan. Daarnaast is er ook de sneeuwtelefoon voor bv senioren & mensen met een handicap die zelf hun voetpad niet kunnen ruimen. Sinds 1 november is ook de winteropvang voor daklozen opgestart.

Lees meer ›
De kerstverlichting in Roeselare wordt dit jaar vernieuwd met led-lampjes. Kris Declercq : "Blikvanger én Europese primeur dit jaar is 'Vague': een golvende ledwand met 10.000 lampjes die op "De Munt" te bewonderen is. Ideaal voor een kerst-selfie".

Opmerkelijk : de volledige kerstverlichting verbruikt maar evenveel als 20 senseo-koffiemachines. Extra zuinig!

Lees meer ›

 


Dirk Lievens (CD&V) pleitte er in de gemeenteraad voor om van Roeselare een groene en zuurstofrijke stad maken. Hij wil bij toekomstige bosuitbreidingsacties opnieuw samenwerken met de scholen uit de stad. Barnum gaf reeds het goede voorbeeld!

Lees meer ›Morgen (30 nov) opent "Het Vrijetijdspunt" van Roeselare haar deuren in de Zuidstraat 17. Je kan er met al jouw vragen rond vrije tijd terecht: van het vrijetijdsaanbod tot advies & hulp bij het organiseren van jullie evenement. Men helpt jou zowel online, telefonisch als aan het loket.

Lees meer ›
De nieuwbouw van basisschool De Vlieger krijgt een extra verdieping waarin een kinderdagverblijf van het Zorgbedrijf zal worden ondergebracht. De nieuwbouw van De Vlieger zou tegen 1 september 2016 in gebruik moeten zijn. De kinderopvang iets later.

Lees meer ›

Kalender

zaterdag, 14 oktober, 2017
Dag van verzet tegen Armoede
zondag, 22 oktober, 2017
Trail Roeselare: Dwars door Roeselare voor het goede doel
woensdag, 15 november, 2017
Lezing “De Pot Op” Vrouw & Maatschappij