Het Zorgbedrijf wil een extra verdieping voor de voorschoolse opvang in basisschool De Vlieger. Zo zouden kinderen tot 12 jaar op dezelfde site naar het kinderdagverblijf, de school en de buitenschoolse kinderopvang kunnen gaan.

Gemeentelijke Basisschool De Vlieger in Rumbeke begon in 2014 aan ambitieuze bouwwerken. De grote nieuwbouw valt intussen al goed op in het straatbeeld. De nieuwe school is zo gebouwd dat er best nog een laag op kan en dat is dan ook de vraag van het Zorgbedrijf. Dat wil namelijk een extra verdieping voor de voorschoolse opvang.

'We onderzoeken of het haalbaar is om een extra verdieping te plaatsen op de vleugel van de kinderopvang. Op die manier zouden kinderen tot 12 jaar op dezelfde site naar een kinderdagverblijf, de school en de buitenschoolse kinderopvang kunnen gaan', zegt schepen van Gebouwen Nathalie Muylle (CD&V). Het Zorgbedrijf zou de extra verdieping uiteindelijk willen kopen van de stad. 'Bij de ruwbouw werd al rekening gehouden met een extra verdieping. 'Als de school nog groeit, zouden we dat dan kunnen oplossen met een extra verdieping.'

Of dat de timing van de werken zal beïnvloeden, is nog niet duidelijk. Maar het is hoe dan ook de bedoeling dat alle afdelingen van de school op 1 september weer in de Hoogstraat ondergebracht kunnen worden.