De zomer VANRSL wordt na twee jaar coronaproof evenementen terug een knaller. Gemeenteraadslid Stephanie Davidts polste op de gemeenteraad van 28 maart wat de stad deze zomer zoal in petto heeft om de zomer van 2022 onvergetelijk te maken. Schepen Samyn licht een aantal van de initiatieven toe: van gekende activiteiten zoals de Vlaamse en nationale feestdag, Villa Roslar, TRAX-festival of de ketnetzomertour. Maar ook enkele nieuwe activiteiten zoals een pop-up bar in het Sint-Sebastiaanspark of dineren in serres op het De Coninckplein. Verkoeling zal men kunnen opzoeken aan de Kop Van de Vaart en ook de Parkies komen terug.  

Het is volop lente en de zomer lonkt. De Roeselarenaar is duidelijk blij om weer wat meer onbezorgd samen te komen. Ons sociaal leven werd de afgelopen twee jaar sterk op de proef gesteld. Gemeenteraadslid Stephanie Davidts polste daarom naar de plannen van de stad voor de Zomer VANRSL: “Samen met velen kijk ik alvast uit naar de batjes in juni, maar wat zal de stad verder nog ondernemen om van de zomer een knaller te maken op vlak van ons sociaal leven? Hoe kunnen we de jeugd terug jong laten zijn en hen geven wat ze de voorbije twee jaar hebben moeten missen? Kortom: hoe maken we de zomervanrsl onvergetelijk?”

Schepen Matthijs Samyn: “Er staan deze zomer heel wat bekende en nieuwe initiatieven op de kalender. Zo mogen de traditionele events zoals de Vlaamse feestdag en de Nationale feestdag op de Grote Markt niet ontbreken. Na twee corona-edities gaan we opnieuw voluit! Op 21 juli trakteren Olivia en Regi iedereen op de vetste dansbeats! Even genieten van de magische klanken van onze beiaard kan iedere donderdagavond in juli en augustus. 

Deze zomer gaat Villa Roslar opnieuw de boer op met iedere woensdagavond fijne concertjes met onze lokale artiesten. Dansen in het park kan en mag met Parkies 2022! De parkconcerten zijn dus terug van weggeweest.

Op theatervlak kan je opnieuw genieten van theaterverhalen in openlucht. Twee succesvolle ingrediënten staan opnieuw geprogrammeerd volgens schepen Vanbrussel, namelijk: het Bankje van Open Doek en Theater in het Park. Mis zeker ook de zomertentoonstelling rond de Wederopbouw in het Kunst- en erfgoedhuis Ter Posterie niet. 

Maandag 15 augustus zal een hoogdag zijn voor de jongste Roeselarenaars, want de Ketnet Zomertour strijkt opnieuw neer in onze stad. En de iets oudere jeugd kan de zomer opnieuw afsluiten met het gratis muziekfestival TRAX

Daarnaast wordt vanaf dit jaar ingezet op een toeristische campagne met als doel Roeselare op de kaart te zetten als een duurzame, toeristische bestemming. We willen naast het uitbreiden van het permanente aanbod voor de Roeselarenaar ook mensen van buiten Roeselare aantrekken om voor onze stad te kiezen als dag- of verblijfstoerist. Momenteel wordt er druk gewerkt aan een programmatie voor de zomermaanden, waarbij de focus ligt op de pijler voeding. In de zomer van 2022 zetten we dan ook sterk in op culinaire beleving. Een absolute topper op dat vlak wordt ongetwijfeld het dineren in serres op het De Coninckplein

In het Sint-Sebastiaanspark voorzien we naast de bootjes en de waterfietsen ook een pop-up horecagelegenheid waar men gezellig kan vertoeven bij het water en genieten van een hapje en een drankje. 

Wie eerder in een urban setting wil genieten van een glaasje of bij warm weer wat verkoeling wil opzoeken in een zwembadcontainer, zal dat kunnen doen aan de Kop van de Vaart.”

De nieuwe campagne met het volledig aanbod wordt gelanceerd in juni.

  • Jeugd
  • Feesten en evenementenbeleid