De zomer van #RSL kijkt ons al reikhalzend aan. Het wordt een zomer die zowel op sportief vlak als op vlak van Cultuur & Toerisme erg uitnodigend is. Van Ridders & Noormannen tot Kunst in de Stad : er valt de hele zomer veel te beleven.

FAMILIESPEKTAKEL | 11 JULI-VIERING  | ROESELARE VERTELT | KUNST IN DE STAD | TOERIST #VANRSL

Ridders en Noormannen in ons Stadspark op 7 & 8 juli 2018

Op 7 en 8 juli wordt het stadspark in Roeselare omgetoverd tot een historische plaats die je terug flitst naar de tijd van epische gevechten, de tijd van middeleeuwse legenden.

Tijdens ‘Ridders en Noormannen’ ben je ooggetuige van een gevecht tussen de Franken en de Noormannen, woon je een Béhourd-tornooi (historisch Middeleeuws gevecht) bij en kan je echte ridders groeten.

Dit gratis unieke re-enactment evenement brengt een kampement van Ridders en Noormannen, Middeleeuwse riddertornooien, fjordenpaarden, veldslagen, Middeleeuwse marktkraampjes en volksmuziek naar Roeselare. Een aanrader voor het hele gezin

11 juli viering op de Grote Markt

Woensdag 11 juli vieren we met Stad Roeselare het Feest van de Vlaamse gemeenschap. Het is een vaste waarde in onze stad om er een feestelijke dag van te maken, en dit jaar zowel voor jong en oud.

  • Vanaf 11 uur toveren we de Grote Markt om in een echt feestdorp voor de kinderen. Ze
    kunnen zich uitleven op de vele springkastelen van Vlaamse striphelden.
  • Om 17 uur geven de vendelzwaaiers het startschot van het avondprogramma.
  • Hierna geven enkele vaste waarden het beste van zichzelf. Sergio, Laura Lynn, Luc Steeno,
    Lissa Lewis, Matthias Lens en Yves Segers, ze zijn allemaal van de partij.


Roeselare vertelt – Verhalen #VANRSL

Stad Roeselare is op zoek naar verhalen en schrijvers, naar vertellers en tuinkamers voor een nieuw zomers project: Roeselare vertelt – Verhalen #VANRSL. Dit project loopt van 11 juli tot en met 26 augustus, op vrijdag, zaterdag en/of zondag. Dit op een zomerse avond of tijdens een aperitiefmoment in een intiem gezellig kader van een tuin. Een vertelmoment duurt één tot anderhalf uur, waarin één of meer vertellers een verhaal brengen.

Roeselare vertelt is een project waarmee de stad mensen wil samenbrengen om in een gezellig kader te genieten van iemands verhaal. Maakt niet uit of dit nu een historie, legende, erfgoed of ander verhaal is.

Kunst in de stad

Met Kunst in de stad lanceert Stad Roeselare een nieuw cultuurproject, dat een tijdelijke tentoonstelling met een beeldenroute in Roeselare mogelijk maakt. Vele steden en gemeenten omarmen de beeldende kunst. Met dit project wil de stad een ervaring aanreiken aan bewoners, voorbijgangers en toeristen in Roeselare en de stad in zijn levenskwaliteit versterken door schoonheid, beleving en verrassing te brengen. De inwoners van de stad krijgen ook de kans om hun voorkeur te geven aan de tentoongestelde werken.  Kunstenaars kunnen zich kandidaat stellen tot eind juni, de tentoonstelling loopt van eind juli tot begin september 2018.

Toerist #VANRSL

Voor het tweede jaar op rij stellen enkele van onze Roeselaarse museumuitbaters hun deuren open. Van 15 juli tot en met 16 september kan je bij verschillende collectioneurs curieuzeneuzen. Van ludieke koffiekannen tot ontroerende taferelen in het Kasteel van Rumbeke. Beleef Roeselare! Dit jaar zijn er drie nieuwe locaties: De Charmante Koffiepot, Wielerpiste Defraeye-Sercu
en Parkbegraafplaats. Bezoek minstens zes toeristische trekpleisters en word geëerd als Toerist #VANRSL tijdens een feestelijke receptie.

  • Cultuur
  • Toerisme