Maandag 11 juli vieren we het Feest van de Vlaamse Gemeenschap met een groot volksfeest op de Grote Markt te Roeselare. Starten doen we met een gezinsprogramma met circusinitiaties en optredens gevolgd door muziek van eigen bodem. Klap op de vuurpijl is het optreden van Yevgueni.

Het nieuwe concept van vorig jaar werd goed gesmaakt. Daarom staat ook dit jaar het feestgebeuren en de Vlaamse muziek centraal tijdens ‘Het Feest van de Vlaamse Gemeenschap’. Net als vorig jaar vindt het evenement plaats op de Grote Markt met een heuse Nederlandstalige klepper Yevgueni. 

Muziek en ontmoeting gekruid met een hapje en een drankje zijn ook dit jaar de ingrediënten voor een bruisend volksfeest voor jong en oud. 

PROGRAMMA 11 JULI - VIERING met YEVGUENI


10 u.: iedereen van harte welkom op de eucharistieviering in de Sint-Michielskerk.

17 u.: kinderanimatie
Circus De Sven neemt kinderen mee in de wondere wereld van de circustechnieken. De kleinsten kunnen zich laten schminken door grimmisten. 

18.30u.: optredens voor jongeren
Hippe hits met Ellen Dufour & Band 4 Kids 

20 u.: muziek van Roeselaarse bodem
Swingen met Bigband Rumbeke.

21.40 u.: Spetterende afsluiter: Yevgueni
Net als vorig jaar kon de stad dit jaar opnieuw een Nederlandstalige klepper strikken: Yevgueni. Hun muziek wordt vaak omschreven als moderne kleinkunst. De groep rond frontman Klaas Delrue bracht ondertussen al 5 studioalbums uit en heeft een grote livereputatie uitgebouwd in het Belgische muzieklandschap. Ze spelen exclusief in Roeselare.