In 2018 zal Stad Roeselare het Word Press Cycling Championship, kortweg WPCC, organiseren. Journalisten uit binnen- en buitenland zullen in de Rodenbachstad strijden om de prestigieuze wereldkampioenentrui en dit in verschillende disciplines. Na Zolder (2002), Lierde (2010) en Oudenaarde (2015) is Roeselare de vierde Belgische stad die het WPCC mag verwelkomen.

Roeselare, bakermat van Vlaanderen Wielerland

Sinds 2000 vormt het WPCC hét jaarlijks hoogtepunt voor alle sportieve journalisten en reporters. Dat het voor de vierde keer in Vlaanderen doorgaat is niet toevallig. Vlaanderen is de koersregio bij uitstek en telt heel wat internationale topwielerwedstrijden. Maar pas in 2018 komt het WPCC pas echt thuis. Roeselare profileert zich al langer als dé bakermat van de koers. Roeselaarnaar Odiel Defraeye, die in 1912 als eerste Belg de Tour de France won, ontketende een ware wielerrage. Roeselare is een stad van Wereldkampioenen (Benoni Beheyt, Patrick Sercu, Jean-Pierre Monseré, Freddy Maertens), van wielerwedstrijden (Dwars door Vlaanderen, GP Monseré, Natourcriterium) en van wielergangmakers (Patrick Lefevere, Patrick Sercu, Willy Van Keirsbulck, etc.). Meer dan 100 journalisten uit 10 verschillende landen zullen in het najaar van 2018 van die legendarische koersbeleving kunnen proeven.

Heropening van het Wielermuseum

De organisatie van het WPCC sluit perfect aan bij het ‘feestjaar’ 2018: het jaar waarin het volledig gerenoveerde Wielermuseum haar deuren aan het Polenplein opnieuw zal openen. Ook de deelnemers aan het WPCC zullen een attractief programma krijgen voorgeschoteld. Op die manier worden de Roeselaarse toeristische troeven en trekpleisters ook buiten de landsgrenzen bekend gemaakt.

Primeur

Naast een wegrit, een individuele en ploegentijdrit en een heus printkampioenschap, pakt Roeselare ook uit met een primeur. Voor het eerst in de geschiedenis van het WK voor journalisten wordt een WK-discipline op een piste georganiseerd. De wielerpiste Defraeye-Sercu in Rumbeke zal dienst doen als locatie voor de baanronde, een spectaculair pistenummer waarbij de deelnemers zo snel mogelijk één volledig rondje moeten afleggen.

www.WPCC2018.be

Dit jaar vond het WPCC plaats in het Duitse Bad Dürrheim. Vertegenwoordigers van Stad Roeselare waren aanwezig voor de traditionele vlagoverdracht, waarbij de nieuwe organisatie uit handen van hun voorgangers de officiële WPCC-vlag overhandigd kregen.

Hou voor meer info de website www.WPCC2018.be in de gaten.