Vrouw & Maatschappij Roeselare voert op zaterdag 8 november een "WITTE LINTJES ACTIE" op de Grote Markt & in de Ooststraat. De ‘White Ribbon’ campagne is een internationale actie tegen geweld op vrouwen.

De wandelaars en shoppers ontvangen naast een wit lintje ook een flyer met enkele beleidseisen om mensen beter te wapenen tegen de omstandigheden waarin de gezinsdrama’s plaats vinden.

Filicide, het doden van de eigen kinderen gevolgd door zelfdoding,  is voornamelijk een vrouwelijk fenomeen.  75% van dit soort daden wordt gepleegd door vrouwen.  Familicide, gevolgd door zelfdoding, waarbij ook de partner wordt omgebracht, wordt echter voornamelijk door mannen gepleegd.  Maar liefst 83% van de slachtoffers van familiemoorden, gevolgd door zelfdoding, zijn dan ook vrouwen.  Dit soort situaties is zeer moeilijk te voorspellen en te voorkomen. 

Vrouw & Maatschappij Roeselare verleent haar steun aan de VZW BESCHERM KINDEREN TEGEN FAMILIEDRAMA’S van Tim Vanhauwaert, die zelf zijn zoontje Tibeau verloor door een gezinsdrama. Meer info op www.beschermkinderen.be

Met het uitdelen van een Wit Lintje en een flyer wil Vrouw & Maatschappij de wandelaars sensibiliseren. Wil je deze actie mee ondersteunen? Dan ben je zeker welkom op de Markt om 15 uur.