Wie in Roeselare gaat winkelen en zich blauw ergert aan de muziek die je hoort in de centrumstraten, kan voortaan zelf de muziek kiezen. Het stadsbestuur investeerde -in het kader van het kernplan- in een high tech soundsysteem voor het kernwinkelgebied. 

vzw Shopping & Centrum Roeselare zorgt nu voor een heuse primeur, die ze vrijdag voorstelden:  "De Shopping Deejay". Dit is een jukebox waarop iedereen een selectie kan maken uit 10.000 nummers. Daarna schalt jouw gekozen liedje vervolgens uit de luidsprekers in de winkelstraten.

De Shopping Deejay  met 10.000 nummers zal voortaan elke week in een andere winkel zal opduiken. De Standaard Boekhandel in de Ooststraat mag de spits afbijten. Klanten kunnen er een nummer kiezen dat vervolgens in de winkelstraten te horen is. Een primeur voor ons land.

Shopping Deejay «The Beast»

Via streaming stuurt de Shopping Deejay jouw keuze naar de muziekinstallatie in het stadhuis. Van daaruit wordt het nummer doorgestuurd naar de luidsprekers in de winkelstraten.

Burgemeester Kris Declercq (CD&V) mocht gisteren als eerste een nummer kiezen om het systeem in te wijden. Het werd 'Disko Partizani' van Shantel, niet toevallig een van de artiesten op de affiche van Plein Publique tijdens de Batjes. “Er is keuze uit 10.000 liedjes, dus iedereen vindt wel iets dat hij of zij leuk vindt. Muziek tijdens het winkelen neemt de stress weg en doet goesting krijgen om meer te shoppen”, zegt Declercq.

Beleving

De Shopping Deejay, ondertussen al bijgenaamd 'The Beast', wordt gehuurd voor een jaar. Dan zal het systeem geëvalueerd worden. “Positief is dat het volledig zelfbedruipend is. Het wordt bekostigd met de advertenties die op het scherm worden vertoond. Iedereen gelukkig”, zegt centrummanager Alex Leupe.

De Facebookpagina van vzw Shopping & Centrum Roeselare houdt je op de hoogte van waar de Shopping Deejay staat. “Beleving wordt steeds belangrijker tijdens het winkelen. In Roeselare gaan we nu weer een stapje verder. De stad heeft geïnvesteerd in hightech soundsystemen in de winkelstraten, het is nu aan ons om daar volop gebruik van te maken”, zegt Filip Van Heghe van de vzw. “Wij zijn altijd op zoek naar nieuwigheden zoals dit. In Roeselare kan iedereen voortaan deejay zijn voor de winkelstraat.”