Sinds 2007 wordt het startschot van "Dwars door Vlaanderen" gegeven in Roeselare. En dat blijft al zeker zo tot en met 2020.

Burgemeester Kris Declercq (CD&V) en Carlo Lambrecht, voorzitter van het organiserende Waregem Vooruit, ondertekenden deze week de samenwerkingsovereenkomst.

De wielerklassieker Dwars door Vlaanderen gaat de komende vier jaar dus opnieuw van start in Roeselare.

Dit jaar wordt reeds voor de tiende keer het startschot in Roeselare en de voorbije jaren hebben we samen een enorme groei meegemaakt en is de internationale uitstraling sterk gegroeid.

Carlo Lambrecht: "De samenwerking met Roeselare verloopt altijd zonder zorgen en de Grote Markt vormt een sfeervolle startplaats waar velen jaloers op zijn"

Toprenners aan de start van Dwars door Vlaanderen in Roeselare
op woensdag 23 maart 2016

De stad Roeselare wordt gerelateerd aan meer dan 80 wielerevenementen en de start van Dwars door Vlaanderen is er één van. De editie van woensdag 23 maart 2016 start in de Ooststraat en de toeschouwers kunnen zich verheugen in de deelname van o.a. Jelle Wallays, Greg van Avermaet, Stuyven, Valverde, Tony Martin, Terpstra, Benoot, Stijn Devolder en Guillaume Van Keirsbulck.

Dit jaar weerklinkt het startschot op woensdag 23 maart rond 11.45 uur voor het eerst in de Ooststraat. Nadien rijden de renners een showronde door het centrum voor de vliegende start om 11.55 uur op het kruispunt van de Meensesteenweg en de Rijksweg.

Meer info : www.ddvl.eu

100ste Ronde van Vlaanderen met passage in Roeselare
op zondag 3 april 2016

Op zondag 3 april doet de 100ste editie van de Ronde van Vlaanderen ook Roeselare aan. "Het parcours ligt vast", weet sportschepen José Debels (CD&V). "Rond 11 uur komt het peloton Roeselare binnen via de Hoogleedsesteenweg. Ze rijden verder via de Rijksweg, Diksmuidsesteenweg, Wallenstraat, Vrouwenstraat, Sint-Michielsplein, Zuidstraat, Paterstraat, Leenstraat, Gasstraat en dan onder het spoorviaduct naar de Ardooisesteenweg. Ook op 2 april komen de wielertoeristen langs in Roeselare. In Expo Roeselare is een bevoorrading voorzien."