Roeselare profileert zich samen met Brugge, Ieper, Kortrijk, Poperinge & Oostende als de ideale bestemming voor een citytrip.

Westtoer, het provinciebedrijf voor toerisme in West-Vlaanderen, lanceerde vandaag een gloednieuwe promotiecampagne met tips voor elk van de zes steden. OOk voor Roeselare.

Schepen Kris Declercq: "Deze actie kadert in een grotere najaarscampagne waarin we Roeselare als winkel-en belevingsstad voluit willen promoten. Na een zomer vol wervelende activiteiten volgen de weekends vol shopping, cultuur en sport elkaar op: van Smaak en Couleur over de Sportmarkt, Tuin der Lusten en de Groote Stooringe en Roeselare als nationale Dag van de Klant-stad op 26 september. Roeselare is duidelijk opnieuw het hart van West-Vlaanderen, in alle betekenissen!"

48 uren-trips

‘De zes West-Vlaamse steden zijn perfecte bestemmingen voor een 48 urentrip’, aldus gedeputeerde voor Toerisme Franky De Block. ‘Hedendaagse toeristen reizen het hele jaar door. Kortbijvakanties met één of twee overnachtingen zijn populair.’

Daarom plaatst Westtoer de centrumsteden Brugge, Kortrijk, Oostende en Roeselare en de Westhoek met Ieper en Poperinge in de kijker als ideale citytripbestemming. Samen zijn ze goed voor ruim 1,2 miljoen overnachtingen van Belgen.

"Met deze steden worden alle West-Vlaamse regio’s afgedekt. Elke stad heeft een specifiek karakter, gaande van cultuur en geschiedenis, tot gastronomie en winkelen", aldus Stefaan Gheysen, directeur Westtour.

Centraal staat de nieuwe website www.48uur.be. De zes steden worden apart voorgesteld, met originele adressen om te logeren, te shoppen en te gaan eten. De campagne gaat gepaard met een mediacampagne, en er is ook een printbare reisgids per stad.

Om de potentiële vakantiegangers te inspireren, worden de zes steden telkens voorgesteld vanuit hun authentieke en onderscheidende kenmerken. Voor elke stad zijn ook eigentijdse thema’s in kaart gebracht die de hedendaagse toerist erg interesseren. Originele adressen om te logeren, te ontdekken, te shoppen en om gastronomisch te genieten, maken deel uit van de website. Elk van de zes steden staat garant voor een totaal verschillende ervaring. De beleving zorgt telkens voor heerlijk weekendje weg.

Je kan Roeselare ontdekken via : www.48uur.be/roeselare.

Roeselare, dé winkelstad in het hartje van West-Vlaanderen. Haar bijnaam als Rodenbachstad dankt ze trouwens aan het lekkere roodbruine bier. Het centrum van de stad is behalve dé plek om te shoppen ook een ideale startplaats om te fietsen. Roeselare is een stad waar je in 48 uur van alles kan beleven en ontdekken.

Voor meer info over wat Roeselare als bruisende stad te bieden heeft, kan je natuurlijk ook terecht bij de Dienst Toerisme: Paterskerk, Delaerestraat 33 Roeselare · +32 51 26 96 00 · www.toerismeroeselare.be

In de stadsgids lees je meer over bekende plekken en verrassende nieuwe adresjes… Je kan de gids over Roeselare hieronder doorbladeren

 

Klik op het plaatje hierboven om de gids groter te bekijken.