De omwonenden en de handelaars rond de Westlaan/Noordlaan zijn gerustgesteld: Op de infovergadering benadrukte het stadsbestuur het nog eens: de bereikbaarheid blijft gegarandeerd tijdens de werken aan de ring. Bovendien blijft het kruispunt van de Godshuislaan met de Brugsesteenweg toch in alle richtingen open voor het verkeer.

‘De bereikbaarheid tot de handelszaken is tot nog toe altijd gegarandeerd gebleven, in de mate van het mogelijke natuurlijk’, zegt Stijn Couvreur van Unizo. Hij heeft zelf een zaak in de Westlaan: zeefdruk Gerjo en is alvast tevreden met het nieuws. ‘Er wordt bovendien voldoende informatie gegeven over mogelijke hinder.’

Handelaars die toch hinder zouden ondervinden, kunnen daarvoor compensaties aanvragen via de stadsdiensten. Het stadsbestuur doet er alles aan om de bereikbaarheid zo optimaal mogelijk te houden.

Voor het bouwverlof (20 juli tot 12 augustus) blijft aan de Westlaan verkeer in de richting van de Meensesteenweg mogelijk. Dat geldt ook voor het traject van de Diksmuidsesteenweg naar de Weststraat. Wie zich in de werfzone bevindt, blijft zo goed mogelijk bereikbaar.

Slimme lichten

Na het bouwverlof komt er één grote omleiding voor het doorgaand verkeer. Het plaatselijke verkeer zal via de Infanteriestraat nog op Schiervelde kunnen.

De mobiliteitsplannen aan het kruispunt van de Godshuislaan en de Brugsesteenweg zijn ondertussen gewijzigd. 'Op vraag van De Lijn hadden we de overweging gemaakt om wagens niet meer rechtdoor te laten rijden vanuit de Godshuislaan. Het Prinsenhof moest op die manier een verkeersluwe wijk worden', licht schepen van Mobiliteit Griet Coppé (CD&V) de plannen toe. 'We hebben echter beslist om het verkeer toch vanuit de Godshuislaand naar de Brugsesteenweg te laten rijden. We installeren wel slimme lichten, die veranderen van kleur volgens het verkeer dat staat aan te schuiven. Dat moet de vlotheid op het kruispunt ten goede komen.'

Je kan de presentatie van de plannen bekijken door hier te klikken.

Meer info : www.roeselarebereikbaar.be