Fase 2 van de nutswerken Grote Markt is vlotter verlopen dan gepland. Daarom kan fase 3 al starten op maandag 1 februari 2016. De werken in deze fase worden uitgevoerd ter hoogte van de dwarsing Manestraat en Noordstraat en zone Ooststraat tot Hema en duren vermoedelijk tot 10 februari.
 
Deze fase van de werken noodzaken opnieuw een aantal verkeersingrepen in de omgeving van de Grote Markt.

  • Het verkeer kan opnieuw via het Sint-Michielsplein en de Zuidstraat over de Grote Markt naar de Ooststraat, waar de ‘normale’ rijrichting, naar het station toe, opnieuw geldt. Ook de parking van de Grote Markt is opnieuw via de gebruikelijk inrit bereikbaar.

  • De Manestraat wordt tijdelijk doodlopend ter hoogte van de Grote Markt. Er is wel tijdelijke plaatselijk verkeer in beide richtingen toegelaten.

  • Ook de Noordstraat wordt ter hoogte van de Grote Markt tijdelijk doodlopend. Ook hier is plaatselijk verkeer tussen Grote Markt en Albrecht Rodenbachstraat in beide richtingen toegelaten.

  • Voor de voetgangers is er tijdens de werken op de Grote Markt, langs de handels- en horecazaken, steeds een voetgangerszone van een 2-tal meter breed beschikbaar. Fietsers stappen er af of volgen de omleiding.

Vanaf 11 tot 26 februari voeren de aannemers de huisaansluitingen en overkoppelingen uit. Voor de wegeniswerken wordt tegelijk in beide terraszones gewerkt, van 2 maart t/m 15 april.Meer info : www.roeselarebereikbaar.be