De opening van het nieuwe zwembadcomplex op Schiervelde is voorzien voor volgend jaar in juni 2018. De werken zitten op schema en ook de parking wordt straks aangepakt. De nadruk ligt daarbij op een maximaal aantal plaatsen, meer groen en een goede afwatering.

De zomer van 2017 zal de Roeselaarse geschiedenisboeken ingaan als de allerlaatste zomer van het Spillebad.

Vanaf juni 2018 kunnen sportievelingen op site Schiervelde terecht in het nieuwe zwembadcomplex, dat gerealiseerd wordt door Stad Roeselare en Groep Sportoase nv.

Ook in het bouwverlof werd doorgewerkt !

De werken gingen eind vorig jaar van start en zitten op schema. "Alles verandert razendsnel", zegt patrimoniumschepen Nathalie Muylle (CD&V). "Ook tijdens het verlof werd er quasi constant doorgewerkt. De komende weken worden heel belangrijk, want het gebouw moet winddicht zijn voor de winter start. Dan zitten we veilig voor de binnenafwerking. Het is een hele oefening om op zo'n korte termijn een dergelijk complex te bouwen. Het moet en zal lukken om het nieuwe zwembad volgend jaar in juni te openen."

Vanaf dan zal er gezwommen worden in een sportbad van 25 op 21 meter met acht competitiebanen, aangepast voor (school)zwemmen, waterpolo en duiken. Er komen ook een instructiebad, een recreatiebad van 400 vierkante meter met golven, een wildwaterbaan, een duoglijbaan én een familieglijbaan. Genieten kan in een wellnesszone en er wordt ook een fitness voorzien.

Vlotte bereikbaarheid 

Cruciaal bij zo'n groot complex zijn de bereikbaarheid en parkeermogelijkheden. Maandag keurde het schepencollege het ontwerp voor de herinrichting van de parking goed, een dossier dat volgende maand aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

"De huidige parking wordt al sinds 1975 intensief gebruikt en is toe aan een herinrichting", zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Griet Coppé (CD&V). "Aanvankelijk telde de parking 748 parkeerplaatsen. Door het zwembad gingen er 358 verloren, maar dat aantal wordt gecompenseerd. Zo realiseerden we al een parking op de site van de REO Veiling met 317 plaatsen. Straks komen er op de parking aan het jeugdcomplex van KSV Roeselare via een herschikking ook nog eens 23 plaatsen bij. Ook de grote parking wordt herschikt, zodat er straks 392 parkeerplaatsen én 16 plekjes voor mindervaliden zijn."

Bushalte & fietsenstallingen vlakbij

De heraanleg van de parking start begin 2018 en moet achter de rug zijn tegen de opening van het zwembad.

"We gaan voor een modern concept met een goede waterhuishouding. We plaatsen grote rioleringsbuizen, die de 20.000 kubieke meter aan oppervlaktewater van de parking en het dak van de expo vertraagd naar de Mandel voeren. Daarnaast kiezen we voor meer groen. Zo leggen we 4.225 vierkante meter aan grasdallen aan, die ook goed zijn voor de doorlaatbaarheid. Verder kiezen we voor goede mobiliteit. De huidige bushalte wordt verplaatst naar de ingang van het zwembad. Er komen veel fietsenstallingen en het traject voor de fietsers, dat aansluit op het pad langs de Mandel, wordt in het rood gezet. De schoolbussen blijven er welkom."

 

(Artikel overgenomen uit "Het Laatste Nieuws" - dd 25 augustus 2017)