Op woensdag 25 maart komt de wielerklassieker Dwars door Vlaanderen terug naar Roeselare. Snuif de geur van massageolie op en ontmoet jouw wieleridolen in het rennersdorp op het Polenplein en de Botermarkt. Vanaf 10 u. ben je welkom op de Grote Markt voor een voorstelling van de verschillende renners en om 11.45 u. trappen we de wedstrijd in gang.

Schepen van sport José Debels is erg tevreden dat ook Wereldkampioen Michal Kwiatkowski (Etixx-Quick.Step) op woensdag 25 maart van start zal gaan in de 70e editie van Dwars door Vlaanderen (1.BC). "Zijn aanwezigheid maakt deze start in onze wielerstad nog aantrekkelijker! Het wordt opnieuw een hoogdag voor alle wielergekke stadsgenoten! Met Wiemu (het nationaal wilermuseum) & de start van Dwars door Vlaanderen blijven we dé wielerstad in West-Vlaanderen."

Het is de 9de maal dat  "Waregem Vooruit" samen met "Flanders Classics" en Stad Roeselare,  de start op de Grote Markt organiseert. Vanaf 10u is er met Michel Wuyts de voorstelling van de renners en tekenen zij het deelnemersbord. Op het Polenplein is er het rennersdorp. 

Dwars door Vlaanderen, met start in Roeselare en aankomst na 200,1 kilometer op de Verbindingsweg in Waregem, is meteen de enige kasseiklassieker die de 24-jarige Poolse renner dit seizoen zal rijden. Na Mark Cavendish in 2012 ontvangt Dwars door Vlaanderen dus opnieuw een wereldkampioen. Als Kwiatkowski Dwars door Vlaanderen zou winnen, is hij de eerste die dat als wereldkampioen doet.

Vorig jaar ging de zege in Waregem naar Kwiatkowski's Nederlandse teamgenoot Niki Terpstra.


De aangekondigde ploegen :