Eind deze week viert men in Roeselare de 33ste editie van Rodenbach Carnaval. Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 maart is Roeselare in de ban van Carnaval. Nieuw is dat de festiviteiten nu in de tent op het Polenplein plaatsvinden én dat Roeselare naast een Prins Alexander en een Regenboogprins nu ook een stadsnar heeft.

Het Rodenbach Carnaval is aan de 33ste editie toe, als veelvoud van het narrengetal 11 is dat een jubileum. Het carnavalscomité pakt daarom uit met de aanstelling van een stadsnar. Birgen Olivier wordt aangesteld als "Stadsnar voor het leven". Birgen zal het carnavalscomité op tal van evenementen vertegenwoordigen, zowel tijdens het seizoen als op andere evenementen in Roeselare.

Schepen van Feestelijkheden José Debels : "Geheel volgens onze ingebakken traditie om een extra cachet te geven aan jubileum feesten heeft het Rodenbach Carnaval Comité, samen met onze Roeselaarse Ordes én de Stad enkele tandjes bijgestoken. Een gans gebit eigenlijk … Dit met één gezamenlijk doel: gezonde leute, plezier en vriendschap, efkes de dagelijkse sleur vergeten".

Samenhorigheid en vriendschap. Dat zijn volgens Jan Parmentier, ondervoorzitter van het Stedelijk Rodenbach Carnavalscomité, de kernwoorden van carnaval. "Even een masker opzetten, een dansje placeren en dit alles overgieten met een glaasje Rodenbach en een wolkje confetti. Het is misschien niet zo hoogstaand, maar één lolletje per jaar moet toch kunnen, want het leven is zo al ernstig genoeg", oordeelt hij. "Ik doe m'n hoed af voor de mensen en groepen die naar dit alles toeleefden, hun vele inspanningen en uren vrijwilligerswerk."

Feesttent vol Carnavalplezier op het Polenplein

  • Op vrijdagavond 17 maart met de Verkiezing van Prins Alexander XXXIII
    Met Arjan Parmentier van RCV ‘t Motje en Dimitri Hinnion van RCV De Daffy’s zijn er twee kandidaten. De kaartverkoop loopt goed, het belooft een bomvolle tent te worden.


  • Op zaterdagnamiddag 18 maart is er gratis Kindercarnaval
    met de kinderdisco van Raf Violi en heel wat animatie. Op het einde is er opnieuw een spekkeworp.  • Op zaterdagavond 18 maart is er de verkiezing van de 4de Regenboog Prins Van Belgie vanaf 20u11
    Voor deze verkiezing van de Regenboogprins zijn er ook twee kandidaten: Ludo Goetschalckx van het Prinsenconvent Leuven en de eerste vrouwelijke kandidate, Tamara Dewaele van d'Ou Leute uit Assenade.

33ste Carnavalstoet door de straten van Roeselare

Op zondagnamiddag om 14 uur 33 trekt de 33ste Carnavalstoet door de straten van Roeselare . Op kop deze keer niet de Izegemse belleman Guy Vandendriessche die eind januari overleed. De Dadizeelse belleman André Pauwels zal hem opvolgen. De stoet zal 38 wagens tellen, inclusief enkele jubileumverrassingen en er wordt een nieuw & langer parcours gevolgd. Van 't Fort trekken we via de Noordstraat, rond de Sint-Michielskerk, naar de Grote Markt, de Ooststraat, over het Stationsplein richting Consciencestraat en dan via de Jan Mahieustraat richting Polenplein.

        

Klik hier voor een plan van het parkoers dat de stoet zal volgen

Schepen José Debels : " Om dergelijk programma te kunnen aanbieden, zijn we dan heel wat mensen dankbaar.  In het bijzonder de vele vrijwilligers van onze Roeselaarse carnavalverenigingen. Uitzonderlijk belangrijk zijn ook de vele logistieke en financiele sponsors. Dank daarvoor.  Zonder vrijwilligers en sponsors zou de feest en evenementenkalender van gemeenten en  steden jaarlijks nogal wat gaatjes tonen. Het stadsbestuur met de technische diensten, politie en veiligheidsdiensten zijn tevens onmisbaar om alles in juiste banen te leiden. De goeie professionele samenwerking in een vriendschappelijke sfeer is dé sleutel tot succes. En natuurlijk zijn we ook jou als bezoeker of deelnemer ontzettend dankbaar om erbij te zijn en dit feest én het stadscentrum  de nodige gezelligheid en ambiance te geven!"

 

Kermisattracties

Op de Grote Markt & op het Stationsplein staat ook de kermis klaar om je te verwelkomen.

Veiligheid troef

Epicentrum van het carnaval is niet de Grote Markt, maar het Polenplein, waar de feesttent wordt opgesteld. Door de terreurdreiging worden rond de tent betonblokken opgesteld. Aan de ingang van de tent zal een controle van de handtassen gebeuren. Rugzakken, boodschappenwagentjes, blikken en flessen zijn niet toegelaten.

Meer info vind je op www.rodenbachcarnavalroeselare.be.