Burgemeester Luc Martens stelde eind vorig jaar reeds het innoverend warmtenet-project voor waarbij 1.000 nieuwe woningen in het najaar van 2015 aangesloten zullen worden op het grootste warmtenet voor particuliere woningen van West-Vlaanderen. Roeselare is een pionier inzake het hergebruiken van restwarmte. Reeds in 1986 werd het eerste gebouw verwarmd dankzij een netwerk dat restwarmte van de verbrandingsoven in Roeselare transporteert en hergebruikt.

De partners zetten nu een stap verder met de bouw van 1.000 energie-efficiënte woningen in de noordrand van Roeselare en Hooglede. Die zullen verwarmd worden met restwarmte van de verbrandingsoven van Mirom. Die verwerkt 65.000 ton afval per jaar, waarmee 14,5 miljoen liter stookolie kan uitgespaard worden. Eandis zal zorgen voor nieuwe leidingen over een traject van vier kilometer, langs het scholencomplex Sint-Idesbald en een toekomstige kmo-zone die mee kunnen profiteren.

Eandis stelt dit project van warmtenetten nu voor in een erg mooi filmpje dat meer dan de moeite waard is om even te bekijken

 

Klik hier om nog meer te lezen over dit project