Gisteravond stelde CD&V tijdens een zeer druk bijgewoonde persconferentie haar nieuwe baseline voor : "Waar een WIJ is, is een weg". Een politieke partij, dat is meer dan de waan van de dag. CD&V ziet het dan ook als haar plicht om een visie te hebben op de toekomst en oplossingen te kunnen bieden voor de uitdagingen die op ons afkomen. Dat deden we gisteren, dat doen we vandaag en dat zullen we morgen doen.

We kunnen er niet om heen: de wereld rondom ons verandert voortdurend. Sommigen juichen dit toe, anderen zijn bezorgd. Hoe dan ook, het is onze plicht om als politieke partij het voortouw te nemen. Samenleven, dat gaat nu eenmaal gepaard met uitdagingen. Maar die pakken we samen aan. Want waar een WIJ is, is een weg.

Als christendemocraten geloven we niet dat we mensen perspectief kunnen geven door ze op zichzelf te laten terugvallen. Maar evenmin mag persoonlijke ontplooiing belemmerd worden. Bij ons gaat het om de vrijheid om verantwoordelijkheid op te pakken, om samen te bouwen aan perspectief. Onze visie is die van een WIJ. Mensen kunnen het best hun talenten ontwikkelen, hun vaardigheden versterken wanneer ze dat doen SAMEN met de ander, en niet tegen elkaar.

Samenleven doe je niet alleen.  Een samenleving bestaat maar wanneer er betrokkenheid is van iedereen. Een betrokken samenleving is veel meer dan de optelsom van individuen, het is een samenleving waarin iedereen zijn plaats heeft en waarvoor iedereen zich inspant.  De paradox is dat we het WIJ moeten versterken opdat elkeen afzonderlijk zich ten volle zou kunnen ontplooien.

Echte verbinding geeft perspectief.  Toont de weg. Waar een wij is, is een weg.


Daarom heeft CD&V ook een plan. Een plan om werk te maken van die visie. Lees mee en ontdek hoe onze partij dit doet.

Maar een betrokken samenleving bouwen we samen: ik, jij, wij. Daarom gebruiken we ook de hashtag #ikbenWIJ. Want iedereen maakt deel uit van onze wij. Geloof ook jij dat verbinding werkt en perspectief geeft? Deel ons via wij@cdenv.be jouw ideeën en ervaringen waarmee jij werk maakt van een betrokken samenleving.

Gisteren werd deze visie aan het grote publiek voorgesteld tijdens een uniek WIJ-moment, waar ook een bierdegustatie en frietjes op het programma stonden en waar partijvoorzitter Wouter Beke een inspirerende toespraak hield.

De voorzitter had het onder meer over de veranderingen in onze maatschappij, en de extremen die elkaar steeds meer opjagen. "Wanneer links en rechts opnieuw meer radicaliseren, komt er meer plaats in het centrum, in het moedige midden." Het vraagt moed om te kiezen voor én economische groei én economische vooruitgang. "Moed zie ik ook bij de lokale burgemeesters, die gaan voor een menselijke opvang van oorlogsvluchtelingen én daarbovenop trachten tegemoet te komen aan de bezorgdheden van hun inwoners," sprak de voorzitter. Achter de eenvoudige baseline zitten een visie en een plan. "We willen mensen opnieuw perspectief geven. Daarbij gaat het voor ons om de vrijheid om verantwoordelijkheid te nemen." Talenten en kansen vermenigvuldig je door ze te delen. Want samenleven doe je niet alleen. "In een betrokken samenleving heeft iedereen zijn plaats en spant iedereen zich in", klonk het.

Die betrokken samenleving gestalte geven, dat doen we met een plan. Een plan voor de toekomst.

 

BROUWER(W)IJ IN ROESELARE OP 10 NOVEMBER

Op 10 november komt de BrouwerWIJ ook naar Roeselare. Klik hier & lees meer. Je kan -als CD&V-lid- op die avond je stem uitbrengen voor de bovenlokale verkiezingen & je proeft net als onze kopstukken van het WIJ-Bier. Voor wie geen bier lust , is er ook Wij-water voorzien.

Klik hier meer voor meer info over de  BROUWER(W)IJ die op dinsdag 10 november plaats vindt in Het Sacrament in RumbekeKlik hier om de integrale toespraak van Wouter Beke te lezen

Klik hier om de foto's van dit Wij-Event te bekijken