VZW De Graancirkel en de Sint-Vincentiusvereniging bundelen de krachten. Afgelopen woensdag zijn de statuten van de nieuwe VZW Sociale Kruidenier RSL goedgekeurd. De nieuwe VZW De Sociale Kruidenier RSL zal in de toekomst instaan voor de voedselbedeling in Roeselare. 


Naar aanleiding van de vraag van CD&V-gemeenteraadslid Sander Braeye over de eventuele toename van de vraag naar voedselhulp tijdens deze corona-crisis werd duidelijk dat er effectief een significante stijging is van de vraag naar voedselhulp. Schepen Hostekint (Vooruit) geeft concreet aan dat het gaat om 13 nieuwe cliëntsituaties bij de Sint-Vincentiusvereniging, bij de Graancirkel is er sprake van 177 aanvragen in het tweede en derde kwartaal van 2020. "De cijfers tonen dat er bij beide organisaties meer klanten zijn, al kunnen we niet met zekerheid zeggen dat het coronagerelateerd is.” Sluit schepen Hostekint af. 

Schepen Bart Wenes (CD&V) bevestigt dat VZW De Graancirkel en de Sint-Vincentiusvereniging voortaan samen zullen fungeren als één sociale kruidenier met een eigen winkelconept in plaats van voedselbedelingen op te zetten. Het is de bedoeling dat de nieuwe vzw onderdak zal vinden in RSL op Post indien alles goed verloopt wordt de verhuis voorzien op 14 juni.

  • Armoede