Vrouw & Maatschappij Roeselare organiseerde vandaag en Stilettorun en Sacochewerpen op De Munt om aandacht te vragen voor een paar vrouwgevoelige thema's.

Vrouwen, maar ook mannen, bewezen dat ze uit de voeten kunnen op hoge hakken tijdens de eerst Stilettorun en het eerste Roeselaars kampioenschap Sacochewerpen. De vereniging Vrouw & Maatschappij Roeselare wil hiermee op een ludieke manier vrouwgevoelige thema's onder de aandacht brengen. Zo vragen ze meer toegankelijke stoepen, de mogelijkheid om een buggy te huren in de stad, meer gratis vrouwentoiletten en ze willen ook polsen naar de behoefte aan een plek om borstvoeding te geven.

“We kaarten op de gemeenteraad af en toe zaken aan die vatbaar zijn voor verbetering, maar op deze manier hebben we een breder bereik”, zegt Sharon Linclau van Vrouw & Maatschappij. De opbrengst gaat naar vzw Victor, een thuisbegeleidingsdienst voor personen met autisme. “

Dat het niet zomaar ideeën zijn, bewees gemeenteraadslid Ria Vanzieleghem (CD&V) op de afgelopen gemeenteraad. “Met jonge kinderen op stap gaan, vraagt wel wat praktische voorbereiding. Luiers, verzorgingsmateriaal, fruitpap, flesjes en speelgoed en dan nog de buggy in de wagen laden. Het kan zo veel eenvoudiger met een publieke buggyservice”, vindt ze.

“Zo'n buggyservice is perfect voor wie met het openbaar vervoer of de fiets naar het centrum komt. Dat past mooi in onze strategie voor het centrum”,  aldus het stadsbestuur. Een haalbaarheidsstudie moet uitwijzen wat het de stad zal kosten. Als het haalbaar is, willen Roeselare zeker een proefproject opstarten.

Klik hier om foto's te bekijken van deze namiddag