Op 8 maart viert de wereld Internationale Vrouwendag. Op die dag wordt de balans inzake gendergelijkheid opgemaakt. Net als de afgelopen jaren organiseert Vrouw & Maatschappij – CD&V politica daarom de Cravattendag. De stropdas is het symbool van de oververtegenwoordiging van mannen aan de top van onze maatschappij. Dit jaar klaagt V&M de positie van de vrouw in de kunstensector aan.
 
Uit onderzoek en getuigenissen blijkt immers dat deze sector allerminst progressief is op het vlak van gendergelijkheid.
 
Vandaag, op Internationale Vrouwendag, lanceert V&M de nationale actie, waarbij lokale afdelingen de kans krijgen om een persoon/instelling/ ... in de bloemen te zetten die zich inzetten om de ondervertegenwoordiging in de kunstensector tegen te gaan.

Om deze situatie aan te klagen voert V&M Roeselare actie op 11 maart om 15u in Inksane.  We reiken een OSCARla uit aan Sandy van tattooshop Inksane, die op haar manier meewerkt om de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de tattoowereld tegen te gaan.
 
Sharon Linclau: "De OSCARla wordt gegeven aan Sandy, die eigenares is van tattooshop Inksane in Roeselare. Ze runt haar shop niet alleen, maar ze biedt er werk aan tal van nationale en internationale artiesten, waarbij ze ook zelf beginnende tattoo-artiesten opleidt. Ze geeft tal van vrouwelijke artiesten de kans om aan het werk te gaan, en op die manier werkt ze mee om de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de sector tegen te gaan. Want de tattoowereld wordt vandaag de dag nog hoofdzakelijk gedomineerd door mannen.  We kunnen alleen maar fier zijn om zo een voorbeeld te hebben."

 

Bekijk hieronder de foto's van de overhandiging & de receptie