In het kader van de Internationale Vrouwendag overhandigde Vrouw & Maatschappij (regio Roeselare-Tielt) een mooie cartoon aan Kathy Debusschere, poetshulp bij PIT (poetsdienst van Familiehulp). Hiermee roepen ze op tot meer respect voor schoonma(a)k(st)ers.

Volksvertegenwoordiger Griet Coppé beklemtoonde dat Vrouw & Maatschappij met deze symbolische overhandiging van een cartoon wil onderlijnen dat poetshulp meer respect verdient, zeker op de vooravond van de Internationale Vrouwendag.  Symbolisch om élk van  12.000 PIT-medewerkers van Familiehulp in Vlaanderen een pluim te geven. PIT staat voor ‘Professioneel in de Thuiszorg’. Zij leveren poetshulp via dienstencheques. Een onderschatte opdracht, want elk huis heeft wel zijn eigen producten en manier van werken.

Naast Griet Coppé waren ook Gwendolyn Vandermeersch (gemeenteraadslid Staden), Rita Demaré (burgemeester Hooglede) en Marlies De Clercq (gemeenteraadslid Ingelmunster) waren aanwezig om deze cartoon te overhandigen als dank voor hun inzet van deze 12.000 PIT-medewerkers.

Op de internationale Vrouwendag herdenken we de strijd om gelijke rechten en steunen we de vrouwen overal ter wereld in hun streven naar gelijkheid. Vrouw & Maatschappij, de vrouwenbeweging van CD&
V, kiest er dit jaar voor om de poetshulp in de bloemetjes te zetten. 

In Vlaanderen maken dagelijks 12.000 PIT-medewerkers van Familiehulp onze woningen proper. Op die manier dragen zij bij tot de emancipatie van de vrouw. Zonder hun hulp zouden vrouwen (en mannen) het moeilijker hebben om zich aan de top te laten gelden. 

V&M Regio Roeselare-Tielt vraagt daarom om de poetsvrouw thuis, op het werk of op school met waardering te behandelen. Dankzij hun inzet kunnen vrouwen werken aan hun loopbaan zonder huishoudelijke zorgen. 

Klik hier voor meer informatie over PIT