Binnenkort start week van de vrijwilliger. We mogen opnieuw vrijwilligers vieren. Raadslid Margot Wybo, zelf opgegroeid in een geëngageerde familie, vroeg tijdens de gemeenteraad hoe onze stad verder zal inzetten op het vrijwilligersnetwerk. 
 
“Vanuit het stadsbestuur maken al een tijd werk van een vrijwilligersbeleid. Dit onder meer via de aanwerving van een vrijwilligerscoördinator voor uitvoering van het interne en externe vrijwilligersbeleid van de stad. Het ‘up to date’ houden en het promoten van het online platform Roeselarevrijwilligt.be is onder meer opgenomen in het takenpakket. Een platform waar verenigingen, organisaties en personen kunnen melden dat zij op zoek zijn naar vrijwilligers. Mensen die vrijwilligerswerk wensen te verrichten kunnen ook kiezen naargelang hun interesses" zegt schepen José Debels.
 
Het digitale vrijwilligersplatform werd de voorbije maanden aangepast op vlak van gebruiksvriendelijkheid en krijgt een frisse, strakkere look tegen de week van de vrijwilliger van 27 februari tot 6 maart. 
 
Misschien heb je ook al iets van de communicatiecampagne ‘word vrijwilliger #VANRSL' zien passeren. De campagne is van start gegaan naar aanleiding van de internationale dag van de vrijwilliger (op 5 december) en wordt dan ook een hoogtepunt in de week van de vrijwilliger. De campagne wordt in het straatbeeld gebracht met vrijwilligersquotes, foto’s en vermelding van Roeselarevrijwilligt.be. 
 
Getuigenissen van vrijwilligers worden verspreid op verschillende stadskanalen (sociale media, het stadsmagazine, nieuwsbrieven, …. telkens met een link naar het vrijwilligersplatform Roeselarevrijwilligt.be. 
 
We mogen trots zijn op ons vrijwilligersnetwerk in Roeselare, als ik in mijn directe omgeving kijk, zie ik heel wat vrijwilligers opduiken. Jong en oud. Ze verdienen deze week dubbel en dik! 

  • Vrijwilligerswerk