Roeselare is een bruisende stad met tal van verenigingen en organisatoren -die dag in dag uit- werk maken van een groot &  divers aanbod aan activiteiten. Soms kan je doorheen het bos, de vele bomen niet meer zien.

Daarom opent â€œHet Vrijetijdspunt” komende maandag (30 nov.) haar deuren in Roeselare. Gedaan met het doorgronden van reglementen voor subsidies, gissen naar de nodige vergunningen of zoeken naar geschikte locaties en betaalbaar materiaal.

Het Vrijetijdspunt stelt alles in het werk om jou te helpen bij de uitbouw van je activiteiten of evenement, zowel online, telefonisch als aan het loket.

Vrijetijdspunt
is 'R voor jou!

De Cultuurdienst, Jeugddienst én Sportdienst bundelen hun krachten. Je kan ze onder éénzelfde dak vinden bij “het Vrijetijdspunt” in de Zuidstraat 17 in Roeselare.

Je kan er met al jouw vragen rond vrije tijd terecht:  van het vrijetijdsaanbod tot advies & hulp bij het organiseren van jullie evenement.

Ook als bezoeker, ouder, cultuurliefhebber, senior of sporter,… helpt het Vrijetijdspunt je graag op weg. Je kan er grasduinen door het uitgebreide vrijetijdsaanbod in Roeselare. Je kan er meteen ook inschrijven voor een activiteit naar keuze.


Vrijetijdspas 2016

Wie het financieel moeilijk heeft om aan het aanbod deel te nemen, kan er vanaf 2016 een Vrijetijdspas bekomen. Met die pas kan je tegen een verminderde prijs aan heel wat activiteiten deelnemen die in onze stad plaats vinden.


Online evenementenloket

Met de uitbouw van een on line evenementenloket wil de stad haar dienstverlening verder verbeteren. De lancering is voorzien voor het voorjaar van 2016. Vanaf dan kan je van thuis uit de klok rond alle nodige reservaties en aanvragen doen voor jouw activiteit of evenement. Geen vrees, bij vragen of onduidelijkheden kan je nog steeds terecht bij het Vrijetijdspunt.  Roeselare is ‘r voor jou, zoveel is zeker.

Vrijetijdspunt

 Waarvoor kan je terecht bij het Vrijetijdspunt?

  • reservatie van stadslocaties;
  • ontlenen van stadsmateriaal;
  • raad bij al jouw organisatorische vragen;
  • info over subsidies;
  • inschrijven voor activiteiten en kampen;
  • vragen over het vrijetijdsaanbod en de Vrijetijdspas.

Meer info: