Het Stadsarchief – het geheugen van de stad – doet een oproep om het digitale en papieren verhaal van het coronavirus in Roeselare te bewaren. Met de uitbouw van een ‘coronaviruscollectie’ wordt een verslag vastgelegd van het heden, zodat toekomstige generaties een compleet beeld krijgen en kunnen leren over deze crisis.

Al geruime tijd zijn we in lockdown en de tweets, chats, Instagrams, Facebookpagina ’s, You Tube-kanalen, digitale foto’s en filmpjes passeren vlotjes over onze schermen. Het zou jammer zijn dat de foto’s en filmpjes die zovelen in coronatijden maken, verloren gaan. Het Stadsarchief ziet een opportuniteit om deze periode niet tot een herinnering te laten vervagen, maar dit te bewaren.
 
Daarom lanceert de stad een oproep naar de inwoners VANRSL: Laat ons weten wat de invloed van het coronavirus is op jouw leven.
 
Telewerken, technisch werkloos of niet wetend waar je hoofd staat in je job tijdens deze bijzondere tijd? Alles van Samen-Sterk-acties tot foto’s van applaus in de straat of vrijwilligerswerk, hoe ziet jouw (tijdelijke) thuiskantoor eruit?
 
Heb je hiervan foto’s, films of andere bestanden? Stuur dan een e-mail naar archief@roeselare.be en schenk het materiaal aan de toekomst.
Meer praktische info vind je stadsarchiefroeselare.be