Stad Roeselare zet vanaf 2018 in op huiskamerconcerten met voor elk wat wils, onder de noemer Villa Roslar - Huiskamerconcerten #VANRSL. Deze concerten vinden plaats bij Roeselarenaars thuis of in een gelijkaardig intiem decor. Het doel van dit project is enerzijds muzikanten een plaats bieden waar ze hun talent kunnen tonen en anderzijds bewoners aanzetten om hun woning open te stellen als podiumplek voor muziekbeleving.

Er zijn maar liefst twéé weekends vol huiskamerconcerten voorzien :

  • van vrijdag 9 t.e.m. zondag 11 februari 2018
  • van vrijdag 27 t.e.m. zondag 29 april 2018.

De eerste editie in februari was alvast een schot in de roos. Er vonden maar liefst negentien huiskamerconcerten plaats op achttien locaties, met een waaier aan muziekgenres: van singer-songwriter over blues tot Ierse folk en van newjazz/funk over Frans chanson tot kleinkunst. Meer dan vijfhonderd toeschouwers waren te gast bij hartelijke Roeselarenaars. Geniet maar even mee!

Ook interesse om deel te nemen aan Villa Roslar - Huiskamerconcerten #VANRSL als huiskamereigenaar of muzikant?

Dirk LievensWe doen hiervoor graag beroep op JOU! Heb jij voldoende plaats in je woning om een publiek van minstens 20 personen (zit)plaats te bieden? Heb je er niets op tegen om niet enkel je vrienden, familie en buren over de vloer te krijgen, maar verwelkom je ook wildvreemde toeschouwers hartelijk? Ben je eventueel bevriend met een muzikant die je graag een podium wil bieden?

Van praktische beslommeringen als SABAM of een voldoende hoeveelheid stoelen hoef je je niets aan te trekken, dit regelt Stad Roeselare graag voor jou. Jij kiest zelf of je je publiek gratis toegang geeft of een kleine of vrije bijdrage vraagt.

Ben jij een muzikant of musiceer je in een groep of ensemble en komt je muziek goed tot haar recht in een intieme setting? Heb jij als soloartiest of heeft minstens één lid van je groep een link met Roeselare (je woont hier, bent ervan afkomstig of werkt er)? Ben je bereid om gratis of tegen een kleine vergoeding op te treden? Dan zoeken wij JOU!

Opgelet: inschrijven kan t.e.m. vrijdag 23 maart 2018.

Voorwaarden:

Als ‘huiskamereigenaar’: de intieme ruimte die je aanbiedt, ligt in Roeselare en biedt plaats aan minstens 20 personen. De helft van je publiek mag gevormd worden door vrienden, familie, buren,… De andere helft bestaat sowieso uit geïnteresseerden die zich hiervoor inschrijven bij Stad Roeselare.

Als muzikant: ofwel ben je bevriend met een huiskamereigenaar die jou met veel plezier een podium wil bieden. Ofwel heb jij als soloartiest/heeft minstens één lid van je groep een link met Roeselare (je woont hier, bent ervan afkomstig of werkt er). Je bent bereid om gratis of tegen een kleine vergoeding op te treden.

Inschrijven :

  • Cultuur