Op het Stationsplein en in de voetgangerszone van de Ooststraat worden verzinkbare paaltjes geplaatst om de veiligheid van voetgangers en fietsers te verzekeren. Zo zal het verkeer de voetgangerszone niet meer kunnen kruisen buiten de laad- en losmomenten.

Om de veiligheid van voetgangers en fietsers op het verkeersluwe Stationsplein en in de voetgangerszone van de Ooststraat tussen de Delaerestraat en het Stationsplein te verzekeren, zal het niet meer mogelijk zijn om er met de wagen of vrachtwagen te rijden tussen 11 uur ’s morgens en 6 uur de daaropvolgende ochtend.

Op 9 november starten voorbereidende werken. “Om te verhinderen dat auto’s en vrachtwagens het Stationsplein en de voetgangerszone van de Ooststraat blijven kruisen buiten het tijdschema waarin laden en lossen is toegestaan, sluiten we begin volgend jaar het Stationsplein af”, legt Hugo Deruytter, communicatieverantwoordelijke van het stationsproject Roeselare uit. “Dat gebeurt van aan de kortparkeerzone die tussen de Gasstraat en het plein ligt tot bij de hoek van het plein met de Hendrik Consciencestraat. Daarnaast sluiten we de Ooststraat af tussen de Delaerestraat en het Stationsplein.”

Auto’s en vrachtwagens die handels- en horecazaken moeten bereiken om te laden of te lossen, kunnen dat tussen 6 en 11 uur ’s morgens blijven doen. In dat tijdslot zullen de verzinkbare paaltjes die het plein afsluiten, naar beneden zijn. Eigenaars en huurders van een garage kunnen hun garage altijd bereiken. Zij krijgen een gsm-nummer waarnaar ze kunnen bellen om de paaltjes te doen zakken.

De werken verlopen in drie fases.

  1. In de eerste van maandag 9 tot vrijdag 13 november worden de verzinkbare paaltjes geplaatst op de grens tussen de kortparkeerzone en het Stationsplein.
  2. In fase twee van maandag 16 tot vrijdag 20 november worden de verzinkbare paaltjes geïnstalleerd in de Ooststraat, bij het kruispunt met de Delaerestraat.
  3. Van maandag 23 tot vrijdag 27 november ten slotte, komen de laatste paaltjes op het Stationsplein bij het kruispunt met de Hendrik Concsciensestraat en het Stationsplein.

Straks dus geen auto’s en vrachtwagens meer in voetgangerszone.

 

Artikel is overgenomen van "Het Nieuwsblad"