Levenskwaliteit, dat is óók een kwaliteitsvol, aangepast en betaalbaar sportaanbod voor iedereen. We willen voor de komende jaren een Masterplan Sport. We pakken ook het Sportstadion grondig aan en investeren in een nieuwe polyvalente grote sportzaal.

Sporten is niet alleen fysiek gezond, ook mentaal: het vergroot in sterke mate de verbondenheid tussen mensen. Daarom willen wij maximaal inzetten op een kwaliteitsvol, aangepast en betaalbaar aanbod voor iedereen.

De voorbije jaren realiseerden we een sportinfrastructuurplan met bijkomende kunstgrasvelden,  terreinen voor nieuwe sporten zoals hockey en rugby, beweegtoestellen in de parken, fiets- en loopevenementen, en sinds kort kan iedereen genieten van het nieuwe zwembad.

Deze sportieve weg willen we verderzetten, door onze sportclubs verder te ondersteunen in het Masterplan Sport, waarbij we ook het Sportstadion vernieuwen, en sport voor iedereen, ook mensen met een beperking, mogelijk maken. De Wielerpiste Defraeye-Sercu wordt tandem met het KOERS-museum.

Klik hier om het hoofdstuk "Sportief Vooruit" uit ons verkiezingsprogramma te lezen

  • Sport