Van oktober tot en met december 2018 zijn er ruim 104 miljoen euro aan subsidies toegekend voor bijna 300 scholenbouwprojecten in het vrij en officieel gesubsidieerd onderwijs. 73 miljoen euro  gaat naar grote schoolbouwprojecten. De overige 31 miljoen euro gaat naar kleinere verbouwings- en renovatiewerken voor de modernisering van bestaande schoolgebouwen. Zo wordt de inhaalbeweging om schoolgebouwen te vernieuwen en te moderniseren onverstoord verder gezet.

Ook in Roeselare wordt verder geïnvesteerd in schoolgebouwen.

Maandelijks kent AGION, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, subsidies toe aan scholen voor het vernieuwen van hun gebouwen. Van oktober tot en met december 2018 werd zo maar liefst 104 miljoen euro toegekend aan bijna 175 schoolbesturen in het vrij en officieel gesubsidieerd onderwijs in Vlaanderen en Brussel. Er zijn verschillende mogelijkheden om subsidies te krijgen, afhankelijk van het bouwprogramma en de kostprijs, bv. dringende werken, sanitair, volledig vernieuwen van het gebouw of een nieuwbouw.

In West Vlaanderen was dit een totaal van 17 221 255 euro, waarvan 87 449,85 euro naar het Buitengewoon Secundair onderwijs Sint-Idesbald ging en 100 761,82 euro naar de Vrije Basisschool voor Buitengewoon onderwijs Sint-Idesbald.

"Blij dat Agion en minister Hilde Crevits 188 211, 67 euro toegekend heeft in Roeselare (school Sint-Idesbald) voor de periode van oktober tem dec. 2018.  Zo kan er verder geïnvesteerd worden in de scholen." , reageert Nathalie Muylle.

De volledige lijst van West-Vlaamse scholen die steun krijgen, vind je hier.

  • Onderwijs