Vanaf vandaag filmen twee camera's permanent in de omgeving van de nieuwe fietsenstallingen vlakbij het station.  Deze camera's sturen hun beelden door naar het Security Operations Center van de NMBS. Die beelden kan de politie zo nodig opvragen.

Treinreizigers kunnen al twee maanden hun fietsen stallen in de nieuwe fietsenstalling vlakbij het station in Roeselare, op de hoek van de Beversesteenweg en de Sint-Amandsstraat. Deze fietsenstalling is een stuk comfortabeler dan de oude, want ze is met bredere rekken uitgerust. Maar nu wordt ze ook veiliger, want ze wordt doorlopend met camera's bewaakt. Dit zal fietsendieven of vandalen beslist afschrikken, maar als er dan toch nog een feit gebeurt, dan zal de dader allicht ook makkelijker kunnen worden opgespoord.

Voorkomen is beter dan genezen: gebruik een U-vormig beugelslot

Voorkomen blijft evenwel nog altijd beter dan genezen. Daarom blijven de medewerkers van fietspunt Eco-Velo en de gemeenschapswachten van de stad Roeselare een oogje in het zeil houden. En wie zijn fiets in de fietsenstalling plaatst, bevestigt die het best met een stevig slot (bij voorkeur een U-vormig beugelslot) aan het fietsrek.