Afgelopen weekend kwamen zo'n 200 CD&V leden samen voor de traditionele nieuwjaarsontmoeting. Minder traditioneel was de locatie, want voorzitter Klaas Keirse kon de leden dit keer verwelkomen in één van de winkelpanden op de totaal vernieuwde Muntsite, vlakbij ARHus.

De avond begon met een préludebezoek aan ARhus, het open_kennis_centrum dat officieel wordt geopend op vrijdag 21 februari a.s.

In twee groepen kregen de CD&V leden -in avant-première- een blik achter de schermen van de nieuwe bibliotheek.

Yves Rosseel, directer van ARhus verwelkomde ons gezelschap & leidde onze groep doorheen de kelder & de diverse verdiepingen. Als afsluiter mochten we ook een bezoek brengen aan de hoogste verdieping waar we genoten van een panoramisch zicht op "Roeselare by night"

Daarna verzamelde iedereen zich voor de feestelijke receptie in de prachtig aangeklede winkelruimte op de Muntsite. Voorzitter Klaas Keirse was dan ook erg tevreden om iedereen te verwelkomen. In zijn jaaroverzicht van 2013 had hij aandacht voor de talrijke activiteiten van de afdeling : de Toekomstdag, de geslaagde Zomerhappening, de  Eindejaarskaravaan, de Goed Gezinde Bordenactie van begin dit jaar,... Hij wees ook op de goede werking van ons stadsbestuur met onze burgemeester, OCMW-Voorzitter & de CD&V-Schepenen als motoren. Uiteraard gesteund door de raadsleden in de gemeente-, provincie- & OCMW-raad.  Hij bedankte ook de vele vrijwilligers die zich inzetten om de afdelingswerking mogelijk te maken. Hij keek vol vertrouwen uit naar 25 mei, de dag van de verkiezingen.

Daarna was het aan minister van mobiliteit & openbare werken Hilde Crevits om haar feesttoesspraak te houden.  In haar gekende enthousiaste & joviale stijl had ze het over "dromen die uitkomen". Bijzonder passend, zo vlakbij de nieuwe bibliotheek. Alweer een droom die in Roeselare wordt gerealiseerd. Net zoals die andere droom aan het station, die ook uitkomt dankzij de goede samenwerking met het stadsbestuur, de nmbs, de lijn  & de Vlaamse overheid. Zo is politiek, Het gaat over dromen.. het gaat over dromen realiseren...

"De voorbije vijf jaar waren niet altijd gemakkelijk: de crisis heeft werelwijd toegeslagen. Toch hebben we keihard gewerkt om het voor jullie, voor Vlaanderen zo goed mogelijk te maken. en nooit verloren we onze droom uit het oog.: Een warm nesty voor elkeen, met een goede balans tussen werken en ontsapnnen, minder verkeerslachtoffers, mindera rmoede.. Dat zijn ultieme doelen waaraan we werken, dag per dag, stap per stap. Voor de toekomst willen we een open, veerkrachtig en Warm Vlaanderen. EEn Vlaanderen mét economische groei én zonder sociale afbraak!" 

- Klik hier om de foto's op de Flickr-pagina van Hilde crevits te bekijken

- Klik hier om alle foto's op onze website te bekijken

Daarna stelde Hilde Crevits ook alle modellijsten voor de komende verkiezingen aan de hand van een onderstaande presentaties :

 MODELLIJST VOOR HET VLAAMS PARLEMENT

 

MODELLIJST VOOR DE FEDERALE KAMERLIJST


EUROPESE LIJST:

Na de officiële speeches kwam het feest helemaal los met een fijn verzorgde receptie, gevolgd door een uitgebreid walking-dinner. Later op de avond kwamen Staatssecretaris Hendrik Bogaert & voormalig minister Steven Vanackere langs om -samen met locals Burgemeester Luc martens & nationaal jongeren voorzitter Tom Vandenkendelaere- als volleerde DJ's plaatjes te draaien op de Roeselaarse tjevenfuif.

De avond duurde tot de kleine uurtjes & daarna keerde iedereen weer tevreden huiswaarts!