TRAX, het nieuwe mekka voor de jeugd, creatievelingen en verenigingen op de vroegere GLS-site in Roeselare, wordt met de vijfde editie van het gratis TRAX-festival op 29 augustus geopend. Vanaf september kun je er terecht om te repeteren, vergaderen of op te treden. De polyvalente fuifzaal opent pas in 2017.

Wat ooit de thuishaven was van transportfirma GLS op de Beversesteenweg is de voorbije jaren getransformeerd tot het culturele en creatieve broeinest van Roeselare. “TRAX wordt het kloppend hart van de jongerencultuur en het verenigingsleven. We openen de site op 29 augustus en vanaf 1 september wordt ze in gebruik genomen. Je kunt de lokalen echter nu al reserveren op de nieuwe website www.traxroeselare.be.

TRAX : ontmoetingsplaats voor jeugdig & creatief talent

Hoewel de opening nu al op de agenda staat, is TRAX nog niet af. “Momenteel is fase één zo goed als afgewerkt”, weet schepen van Patrimonium Nathalie Muylle (CD&V). “Hiervoor trokken we 1,7 miljoen euro uit. Deze fase omvat twee repetitieruimtes: een voor tweehonderd en een voor vijftig mensen. Verder is er ook een bar en een keuken met onder de luifel ruimte voor een groot terras, een vergaderruimte, sanitair en een ontmoetingsruimte, licht- en geluidsinstallatie en een toog. Deze club moet DieZie in de Sint-Michielsstraat vervangen, dat verkocht wordt eens TRAX in gebruik is. Volgend jaar start de tweede fase, goed voor een investering van 2,4 miljoen euro. Die fase omvat de bouw van een grote polyvalente zaal voor achthonderd bezoekers. Deze willen we graag inwijden tijdens het TRAX-festival van augustus 2017”, weet Muylle.

Tijdelijke Skatezone

De site krijgt ook een groene aankleding die samen met fase twee klaar moet zijn. In afwachting wordt werk gemaakt van een pop-uppark.  Daarbij  ook aandacht voor de skaters. In afwachting start de stad binnenkort met de aanleg van een tijdelijke skatezone in het afgesloten deel van de Spoorweglaan. De skaters tekenen die zelf uit. CD&V-Fractieleider Dirk Lievens brak enkele maanden geleden reeds een lans voor de skaters tijdens de gemeenteraad.

 

Dit album is een verzameling foto's van de huurbare ruimtes in TRAX.Voor alle extra info kan je uiteraard terecht op de...

Posted by TRAX on woensdag 17 juni 2015

 Meer info op www.traxroeselare.be of www.facebook.com/traxroeselare

ADRES:
BEVERSESTEENWEG 67
8800 ROESELARE

CONTACT & INFO:
BOTERMARKT 22
8800 ROESELARE

TEL. 051 27 23 10
TRAX@ROESELARE.BE