Op zaterdag 29 augustus is TRAX opnieuw the place to be in Roeselare op het einde van de zomer. Om de Trax-site aan het publiek voor te stellen, zijn er voor het eerst ook twee binnenpodia waar ook enkele lokale artiesten aantreden:  Studio en Club. I TRAX zelf, dat met het festival officieel open gaat.

Op zaterdag 29 augustus wordt het nieuwe gebouw voorgesteld aan het publiek.  Stad Roeselare liet zich bijstaan door De Spil voor de programmatie.

De twee nieuwe podia zullen te vinden zijn in de ondergrondse Club en de Studio. We maken van de gelegenheid gebruik om ook Roeselaarse artiesten een platform te geven. De mensen achter Pop-up PelZen nemen de Club - een zaal met een capaciteit van 250 mensen - voor hun rekening en programmeren er lokale hiphop-acts onder de naam PelZen invites. Onder andere dj SNS, Brihang en NTREK treden er aan. In de Studio - met een capaciteit van 200 mensen - staan rock, indie en stoner-artiesten geprogrammeerd, met onder andereWhere The Funk Is Nathan enBlackbird Phantom.

ADMIRAL FREEBEE én BLAUDZUN zijn de twee  headliners

Voor het hoofdpodium buiten wist de organisatie opnieuw enkele kleppers te strikken. Eigenlijk zijn er twee headliners: Blaudzun die onder andere op Rock Werchter het publiek wist te bekoren & Admiral Freebee. Eigenlijk lag Blaudzun eerst vast, maar toen men achteraf ook bevestiging kreeg van Admiral Freebee besloot men voor twee headliners te gaan. Admiral Freebee is namelijk een vaste waarde in de Belgische muziekscene.'

Het hele gebeuren wordt afgesloten door de Roeselaarse djNadiem Shah, die eerder ook al de eerste editie van het festival met succes mocht afsluiten.

Deze editie met een mooi extraatje - het leren kennen van de Trax-site - eraan verbonden zal ongetwijfeld ook meer volk op de been brengen. Men is overal op voorbereid. Er kunnen 7.500 mensen op het terrein en dan nog eens 200 en 250 in de zaaltjes binnen.'

De line up van TRAX festival 2015:

MAINSTAGE
18u: Black Tolex
19u05: Warhola
20u20: The Spectors
21u35: Blaudzun
23u05: Admiral Freebee
00u30: Nadiem Shah

STUDIO
18u30: Dandy Davy
19u45: Roxie Horse
21u: Where The Funk Is Nathan
22u30: Blackbird Phantom

CLUB
18u: DJ Jazzdee
19u: DJ Mol
20u: West-Vlaamse collaboshow met Brihang x MC Equal x NTREK o.l.v. DJ SNS
21u: Shimmy Timmy & The Blue Birds
22u: JayenEss
23u: DJ SNS

 

Klik op de affiche hiernaast op ze groter te bekijken
www.traxfestival.be