Vandaag werd Europees Parlementslid Marianne Thyssen voorgedragen als Europees Commissaris voor ons land: dat betekent meteen ook dat Tom Vandenkendelaere uit Roeselare haar opvolger wordt in het Europees Parlement.

CD&V Roeselare is bijzonder trots dat Tom Vandenkendelaere binnenkort voor CD&V zal zetelen in het Europees Parlement.

CD&V Roeselare wenst ook Marianne Thyssen van harte proficiat! Ze heeft in de afgelopen jaren bewezen dat ze een méér dan gedegen dossierkennis combineert met grote daadkracht. Ze zal in de komende jaren ons land voortreffelijk vertegenwoordigen op het hoogste niveau. Hiermee treedt ze ook in voetsporen van andere grote 'Europese Christendemocraten' die haar voorgingen: Herman Van Rompuy, Wilfried Martens, Leo Tindemans,...

Tom Vandenkendelaere behaalde bij de jongste verkiezingen als 1ste opvolger een erg hoge score met 31.716 voorkeurstemmen. Hij is momenteel nationaal voorzitter van JONGCD&V & was de afgelopen dagen nog volop bezig met Zomerunief waar een 50-tal jongeren een opleidingstraject volgden. Hij slaagde erin om de jongerenbeweging te inspireren & samen opnieuw jonge mensen te boeien voor de politiek.

Tijdens de campagne lichtte Tom al een een tip van de sluier over zijn Europese plannen :  "Het Europa van morgen wil ik mee vorm geven. Kortgezegd ben ik daarom als jongerenkandidaat eerste opvolger op de Europese CD&V-lijst van Marianne Thyssen. Het Europa van morgen mee vorm geven wil ik doen met bijzondere aandacht voor grensoverschrijdende samenwerking, voor meer Erasmus en andere Europese kansen om Vlaamse jongeren te versterken en voor een landbouwbeleid dat zekerheid biedt aan jonge landbouwers die vandaag hun eigen bedrijf opstarten."

 

Maak kennis met
Tom
Vandenkendelaere

Binnenkort zetelend als

Europees Parlementslid

 

Vierwegstraat 97
8800 Roeselare

Geboortedatum 

02/09/1984

Gezinssituatie 

Ongehuwd

Beroep 

Nationaal Voorzitter JONGCD&V

Hobby's 

Volleybal, rally

Interesses 

Wielrennen, koken met streekproducten, Polen

Mijn engagement 

Samen met alle andere 119 JONGCD&V-kandidaten stond ik in mei jongstleden op de kieslijsten. Ik kwam op voor onze strijdpunten: betaalbaar wonen, aanpak van jeugdwerkloosheid en een gunstig klimaat voor jong ondernemerschap: dit zijn slechts drie van de thema's die voor onze generatie dé inzet zijn. CD&V heeft de inhoud én de mensen om daar werk van te maken.

Mijn politieke thema's 

  • Landbouw & Visserij
  • Onderwijs
  • Buitenlands beleid & Defensie
  • Europa
  • Jongeren
  • Wonen

Waar het om draait 

Het Europa van morgen mee vorm geven. Kortgezegd ben ik daarom als jongerenkandidaat eerste opvolger op de Europese CD&V-lijst van Marianne Thyssen. Het Europa van morgen mee vorm geven wil ik doen met bijzondere aandacht voor grensoverschrijdende samenwerking, voor meer Erasmus en andere Europese kansen om Vlaamse jongeren te versterken en voor een landbouwbeleid dat zekerheid biedt aan jonge landbouwers die vandaag hun eigen bedrijf opstarten.

Persoonlijke weetjes 

'Made in Roeselare' is een stempel die ik met fierheid uitdraag. Opgegroeid in de Rodenbachstad, schoolgelopen in het Klein Seminarie, maakte ik van jongsaf aan kennis met Europa. Dat was als kind een Europa zonder grenzen, als tiener een Europa dat met de Euro ging betalen, en alst student een Europa waarin ik op Erasmus kon. Steeds keerde ik even graag terug naar de heimat. Ik behaalde een doctoraat in de internationale relaties, hou van volleybal en rally, en weet lekker eten best te smaken.

Lid JONGCD&V 

Jongeren kunnen pas slagen in hun leven als ze een eigen huis kunnen verwerven, een eigen carrière kunnen uitbouwen en een samenleving hebben waarin hun kinderen kunnen opgroeien. Betaalbaar wonen, jeugdwerkloosheid en maatschappelijke zekerheid zijn dan ook de drie prioriteitsdossiers van de komende vijf jaar wat mij betreft. Verjonging in de politiek is nodig. Met JONGCD&V zetten we ons daarvoor dag en nacht in.

Volg Tom ook online:

Website: http://www.eutom.eu/

Facebook: http://facebook.com/tom.vandenkendelaere

Twitter: https://twitter.com/tomvdkendelaere

Linkedin: http://be.linkedin.com/pub/tom-vandenkendelaere/43/197/4ba/