Afgelopen vrijdag werd "het Europees kantoor van Tom Vandenkendelaere" in de Manestraat 24, het hartje van Roeselare officieel geopend.

Burgemeester Kris Declercq opende het EU-Tom-kantoor: "Tom brengt Europa dichter bij de mensen & dat is een goede zaak. We rekenen op Tom om de band van Europa met Roeselare, West-Vlaanderen & Vlaanderen nog hechter te maken. Met bijzondere aandacht voor de landbouw, de jeugd & de economie van onze stad, streek & provincie. Proficiat Tom met dit initiatief, Proficiat ook aan jouw ploeg".

Waarom dit kantoor?

Europees parlementslid Tom Vandenkendelaere: "Europa lijkt zo ver weg en nochtans bepaalt het grote delen van ons dagelijkse leven: we betalen met euro’s, we hoppen heel gemakkelijk de grens over voor onze job, op vakantie of, als Erasmusstudent. Met een kantoor in mijn thuisstad Roeselare wil ik inspelen op de vraag naar informatie dichtbij en tegelijk proactief naar buiten treden met initiatieven om Europa op een frisse manier dichterbij te brengen".

“Je kan spreken van Europa dichterbij brengen, maar ik wil ook de daad bij het woord voegen”

Tom Vandenkendelaere : Medewerkster Margot fungeert als gastvrouw in het "Eu-Tom-kantoor", wat een echt ‘Europapunt’ moet worden, een soort hub voor alles wat te maken heeft met de EU. Iedereen die vragen heeft of zoek is naar extra info is welkom. Het kantoor wil ook mensen samenbrengen, netwerken opbouwen binnen Roeselare. Mét een link naar de EU, uiteraard".

Tom : "Het kantoor wil daarbij een contactpunt zijn waar burgers, verenigingen, scholen en bedrijven met vragen, groot of klein, terecht kunnen. Of het nu gaat over roamingtarieven, over de vogelrichtlijn of over een bezoek aan het Europees Parlement. Met een koffie en een persoonlijke ontvangst willen we in het Europees kantoor het juiste kader bieden om Europese onderwerpen onder de mensen te brengen".

PRAKTISCH :

Locatie:  Manestraat 24, 8800 Roeselare

Je kan er dagelijks terecht bij

Margot Wybo, Parlementair medewerker

T: 051 20 65 34 |  E: roeselare@eutom.eu