Nu Nathalie Muylle gisteren de eed aflegde als nieuwe minister in de federale regering, is haar schepenambt niet langer verenigbaar met deze nieuwe functie.

CD&V Roeselare verwelkomt gemeenteraadslid Tom Vandenkendelaere graag als jongste schepen in het College van Burgemeester en Schepenen van onze Stad.

'We zijn erg blij dat een jonge kracht het schepencollege vervoegt' aldus Stephanie Davidts, jongerenvoorzitter CD&V Roeselare.

Tom legt de eed af in de gemeenteraad van 21 oktober. Veel succes, Tom !

Tom Vandenkendelaere, 35 jaar, is geboren en getogen in Roeselare. Hij woont in de Mandellaan, is getrouwd met Marlies De Clercq en vader van César (°2017) en Marcel (°2019). Tom was tot juni van dit jaar lid van het Europees Parlement. Hij stond er bekend als een dossierman met bijzondere aandacht voor de agrovoedingssector en de Brexit. Sinds augustus geeft hij zelfstandig advies over Europese wetgeving. Bij de lokale verkiezingen in oktober 2018 behaalde Tom 1883 voorkeurstemmen. In de gemeenteraad stelde hij ondertussen al vragen over fietsveiligheid, zwerfvuil en financiën. Tom is doctor in de internationale betrekkingen. In zijn vrije tijd houdt hij van wielertoerisme, rally en lekker eten.