De 28-jarige Tom Vandenkendelaere uit Roeselare is op de Wintertop van Jong CD&V verkozen tot nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V. Op de Wintertop in Lokeren heeft de Roeselarenaar het gehaald van de favoriet voor deze voorzittersverkiezingen Sam Voeten. “Ik ben de underdog”, verklaarde Tom Vandenkendelaere in De Weekbode Roeselare vrijdag nog. “Maar hoe het ook uitdraait, ik blijf me inzetten voor CD&V”.

Het draaide voor de jonge Roeselarenaar dus bijzonder goed uit. De politiek was nochtans een ‘late roeping’, verklaarde hij in datzelfde interview. Tom Vandenkendelaere studeerde af als vertaler-tolk - hij spreekt Frans, Engels, Duits en Pools-, haalde aansluitend nog een master Internationale Betrekkingen in Canterbury en liep stage op de Belgische ambassade in Berlijn.

Nu werkt hij als attaché bij Buitenlandse Zaken. Hij bereidt o.a. de prinselijke economische buitenlandmissies voor, maar daarvoor hielp hij o.a. bij de voorbereidingen van het Belgische voorzitterschap van de EU (2010), hielp ook bij de Europees-Aziatische top (2011).

 

Tom krijgt een nieuw nationaal bureau aan zijn zijde om de komende twee jaar de enthousiaste jongerenbeweging van CD&V te leiden.  Het nieuwe bureau bestaat uit : Saskia Boone, Dries Cools , Felix De Clerck, Hannelore Goffin , Britt Schouppe & Rafael Vermeiren.