Vandaag worden in Roeselare de aanpassingswerken aan het Polenplein afgerond en starten de werken aan de Grote Markt. Op beide pleinen zullen parkingplaatsen wijken voor terrasjes, een wandelboulevard en meer fietsplaatsen. Onze schepenen Kris Declercq en Griet Coppé sloegen de handen in elkaar om onze openbare ruimte meer zuurstof te geven.

Schepen Griet Coppé: ‘Met het eerste zonnetje zien we al hoe mensen genieten van meer ruimte, groen en wandelen.  Bovendien is het een goede zaak voor onze horeca en de shoppers, die kunnen genieten van uitgebreide terrassen en veilige winkelroutes. We volgden ook de aanbevelingen van de adviesgroep toegankelijkheid, zodat mensen weer plaats hebben tussen de terrassen heen.’

Op de Grote Markt wordt een vierde van de parkeerplaatsen vervangen door een variabel terras, dat in functie van de wekelijkse markt en specifieke evenementen verplaatsbaar is.  Deze aanpak kadert ook in het pleinenplan, dat een grotere visie voor de gehele stad omvat.

Schepen Kris Declercq: ‘Momenteel bespreken we het pleinenplan nog in het schepencollege.  Maar de bedoeling is om de ervaringen met deze eerste ‘proefprojecten’ ook mee te nemen in het plan & om na te gaan hoe ook in de toekomst op deze en andere pleinen van de stad ( zoals het Deconinckplein, de Munt,…) nog meer beleving en groen kan komen".

Mensen samen brengen en verbinden is typisch CD&V, nietwaar ? In de loop van dit jaar zal het pleinenplan gefinaliseerd worden. Maar de eerste stap is gezet !