De stad Roeselare start begin volgend jaar al met de verbouwing van de oude pakjesloods op de GLS-site in de Beversesteenweg tot fuif- en ontmoetingscentrum voor jongeren en verenigingen. In een eerste fase komt er een kleine fuifzaal voor 250 personen.  

Al  sinds 1976 is de stad eigenaar van een deel van de GLS-site, maar het is de bedoeling om het hele terrein te kopen en in te richten als polyvalent centrum voor jongeren en verenigingen.

'Als het af is, moet er een grote fuifzaal voor duizend personen zijn, maar we gaan nu al werk maken van een eerste fase met een fuif- en ontmoetingsplaats voor 250 personen in de kelder van het gebouw. Er komen ook drie repetitiezalen, een bar, bergruimte en een sanitair blok. Dat moet eind volgend jaar al klaar zijn. We moeten snel gaan, willen we gebruik kunnen maken van 600.000 euro toelage uit het Stedenfonds', zegt schepen Nathalie Muylle (CD&V), die maandagavond de plannen voorstelde aan de gemeenteraad. Eens de aankoop van de hele site rond is, moeten er naast de grote zaal nog ateliers en een evenementendepot komen.

Geluidsisolatie

Nathalie Muylle : Om de ongerustheid van de omwonenden over mogelijke geluidsoverlast te ontzenuwen, wordt het gebouw extra geïsoleerd. 'Het verkeer naar en van de zaal moet ook zoveel mogelijk via het Stationsplein verlopen. We zullen het gebruik van het openbaar vervoer promoten met bijvoorbeeld combitickets voor grote evenementen met trein of bus. Er komen 150 fietsstallingen en in de Beversesteenweg wordt het parkeerreglement aangepast. Parkeren in de woonbuurt wordt ontraden. Iedereen kan zijn wagen kwijt in de grote ondergrondse NMBS-parking onder het station. Die zal tegen maart 2014 klaar zijn'.