De Goed Gezind Karavaan was zondag aan zijn laatste halte toe: ruim 700 stadsgenoten gingen op de uitnodiging in om de dialoog te gaan met onze burgemeester, schepenen & raadsleden tijdens één van onze vier nieuwjaarsdrinks in de rand van onze stad. Het werden bovenal gezellige bijeenkomsten waar bij een warme kop soep , een dampend glaasje glühwein, een frisse jenever of warme chocolademelk geklonken werd op een Goed Gezind 2014.

Het waren sfeervolle ontmoetingen met veel gekende, maar vooral ook verrassende nieuwe gezichten.

Bekijk de foto's van deze nieuwjaarsdrinks door hieronder op de namen te klikken :

Rumbeke | Krottegem | Oekene | Beveren

Dialoog : dichtbij de mensen

Klaas Keirse : "We wilden vooral luisteren naar wat de mensen bezighoudt. CD&V is de partij van de dialoog & dat is voor ons méér dan een slogan. Daarom gingen we zelf naar de mensen toe: naar de diverse deelgemeenten & naar de wijk Krottegem. Op puzzelstukken schreven de aanwezigen wat hen Goed Gezind maakt & wat nog beter kan in de buurt waar ze wonen. Iets wat we zeker meenemen"

CD&V hoort wel eens de kritiek dat je 'de politiekers maar één keer om de zes jaar ziet als het gemeenteraadsverkiezingen zijn... Bij CD&V ligt dit duidelijk anders : elk weekend opnieuw zijn onze mandatarissen op stap om de talrijke verenigingen te bezoeken. Met de Goed Gezind Karavaan hebben we een nieuwe traditie op de rails gezet. Volgend jaar zullen we andere wijken & kernen van de stad bezoeken. Want voor CD&V Roeselare is {iedereen inbegrepen} geen holle slogan: da's het werk van élke dag!

Groot enthousiasme bij de buurtbewoners & de mandatarissen

Het enthousiasme was erg groot bij onze Burgemeester, de schepenen & al onze CD&V-raadsleden uit de gemeente- & OCMW-raad.

Luc Martens: "Deze nieuwjaarsdrinks waren echt gezellige ontmoetingen met mensen die ik kende, maar ook heel wat die ik niet of onvoldoende kende. Het waren ontspannen babbels met mensen die het goed menen met mekaar, met de wijk en met onze stad. We kunnen met zo'n mensen alleen maar GOEDGEZIND zijn. Last but not least: dank aan al de vrijwilligers die deze ontmoetingen hebben voorbereid en ondersteund".

Roeselare toont zijn "warm hart"

In de rand van deze nieuwjaarsreceptie werden vele oranje handschoenen verkocht in het kader van de Actie Warm Vlaanderen.Een extra steun voor Haiyan 21 21 & voor de vzw Gandalf. Ook Liesbet had haar handen meer dan vol in de Fotostudio waar iedereen een "Goed Gezinde Foto" kon laten. De dag nadien stond deze foto reeds verwerkt in een E-Card op onze facebookpagina "Goed Gezind Roeselare"

Het reuzenrad in Krottegem

De nieuwjaarsontmoetingen werden telkens afgesloten met een extra verrassing. In de wijk Krottegem trakteerde schepen Kris Declercq alle aanwezigen op het einde van de nieuwjaarsontmoeting nog op een gratis ritje op het 45 meter hoge Reuzenrad. Zowat 100 Krottegemenaars trokken in stoet naar het nabutrige stationsplein om daar te genieten van een uniek zicht op hun eigen buurt.

Zalig in groep nagenieten van een mooie nieuwjaarsdrink. Ambiance was er troef!

 

Gezinstickets voor de musical "De Tovenaar van Oz"

Op de overige 3 nieuwjaarsdrinks werden  een aantal gezinnen gelukkig gemaakt met een gratis familieticket voor de voorstelling van de Musical "De Tovenaar van Oz" op zondag 16 februari om 11 uur in zaal Capitole in Gent .

Hieronder het lijstje van de winnaars "Tovenaar van Oz" :

Rumbeke

André Goethals - gezinsticket voor 4 personen
Marleen Gundebeke - gezinsticket voor 4 personen
Werner Deschryvere - gezinsticket voor 2 personen

Oekene

Paul Vancoillie - gezinsticket voor 7 personen
Josefien Pille - gezinsticket voor 5 personen

Beveren

Sylvia Willaert - Gezinsticket voor 5 personen
Pieter De Bevere - Gezinsticket voor 5 personen