‘Sterker Vlaanderen, Sterker land’, dat is de slogan waarmee CD&V naar de verkiezingen trekt. Voorzitter Wouter Beke en boegbeeld Kris Peeters maakten de slogan samen bekend tijdens een druk bijgewoonde persconferentie. Daarbij werden ook de inhoudelijke krachtlijnen in de verf gezet.

 

CD&V gelooft in de kracht van samenwerken, wat harmonie tussen de verschillende beleidsniveaus impliceert. Met de uitrol van de 6de staatshervorming komt het zwaartepunt definitief bij de deelstaten te liggen. Vlaanderen beschikt daarmee over de nodige hefbomen om de eigen positie en die van haar burgers te versterken en tegelijkertijd ook werk te maken van een sterk land. Net dat bedoelen we met een  positief confederalisme.

Dit ‘samen sterk’-principe vertaalt zich ook in het feit dat CD&V met 1 plan en 1 programma naar de kiezer trekt voor Vlaanderen, ons land en Europa. Daarbij ligt de klemtoon op het sociaal-economisch beleid, wat CD&V reeds eerder duidelijk maakte in haar 3D-plan. Economische groei met sociale vooruitgang; het kan.

CD&V is er van overtuigd dat de uitvoering van het 3D-plan een kans is om zowel mensen, organisaties als bedrijven te blijven versterken.

Sterkere kansen, sterkere mensen
Sterkere schouders, sterkere kinderen
Sterkere bedrijven, sterkere jobs
Sterker werk, sterkere kansen
Sterker onderwijs, sterkere toekomst
Sterker evenwicht, sterker gezin

CD&V verrast en innoveert. Na operatie Innesto, de eindejaarscampagne ‘warm Vlaanderen’ en de online conversation ‘in welk Vlaanderen wil u leven ?’, en de lancering van het 3D-plan, komt CD&V nu met de 3D-app. Via de smartphone of tabletcomputer is de 3D-app van CD&V gratis te downloaden.

Daarin neemt het CD&V-boegbeeld Kris Peeters u in een 3D-filmpje mee naar het verhaal en de visie achter de slogan van CD&V: Sterker Vlaanderen, Sterker land.
In de VTM-reportage hieronder kan je kennismaken met onze 3D-applicatie.