Stad Roeselare, Zorgbedrijf Roeselare en ARhus pakken dit voorjaar uit met een nieuwe editie van de cursussen Starten op het internet en Sterker op het internet. Dat zijn toegankelijke lessenreeksen voor mensen die willen leren werken met de computer en internet of hun kennis willen verdiepen.

De lessen vinden plaats in dienstencentrum Schiervelde of Ten Elsberge en lopen van eind februari tot halfweg mei.

Voor wie geen computerervaring heeft: "Starten op het Internet"

Wie geen computerervaring heeft, kan terecht in de cursus Starten op het internet.  Er is geen basiskennis nodig. Cursisten hoeven ook geen eigen computer mee te brengen.

Je maakt kennis met de muis, toetsenbord, knoppen en kabels en leert de eerste kneepjes over documenten maken, opslaan en terugvinden. Ook surfen op het internet, e-mailen en het digitaal loket komen aan bod. Er wordt op een rustig tempo gewerkt met tijd voor oefeningen.

Er zijn twee reeksen van 10 lessen:

  • in dienstencentrum Schiervelde op woensdag van 18 u. tot 21.15 u.: van 28 februari tot en met 16 mei 2018.
  • in dienstencentrum Ten Elsberge op donderdag van 18 u. tot 21.15 u.: van 1 maart tot en met 24 mei 2018.

Voor wie al overweg kan met de computer: "Sterker op het internet"

Voor wie wel al overweg kan met de computer is er de cursus Sterker op het internet. In de lessen komt PC-bankieren en kopen en bestellen via het internet aan bod, leer je een fotoboekje maken en gebruik maken van de digitale dienstverlening via e-ID en e-loket van stad Roeselare. Ook maak je kennis met sociale media zoals Facebook.

Er zijn nog plaatsen vrij voor de lessenreeks in dienstencentrum Ten Elsberge op dinsdag van 18 u. tot 21.15 u.: van 27 februari tot en met 22 mei.

  • Inwoners van Roeselare betalen 40 euro of 10 euro met vrijetijdspas.
  • Inschrijven voor de lessenreeksen kan bij de dienstcentra, het Welzijnshuis, het Vrijetijdspunt of aan de balie van ARhus. Breng je identiteitskaart mee.

Meer info bij ARhus via 051 69 18 00.