In november organiseert Stad Roeselare opnieuw twee boomplantacties. Jonge ouders, kinderen en andere natuurliefhebbers planten samen met Stad Roeselare, Huis van het Kind, het agentschap voor Natuur en Bos en Natuurpunt Mandelstreke een nieuw stuk van het Krommebeekbos aan.

Zo dragen ze allemaal bij tot een groenere en zuurstofrijkere stad!

Leerlingen Basisscholen De Plataan en Mozaïek planten mee!

Op donderdag 23 november wordt een boomplantactie georganiseerd voor de scholen. Dit jaar gingen Basisschool De Plataan en Basisschool Mozaïek uit Roeselare gretig in op deze uitnodiging. Zo’n 110 leerlingen uit de 2de en 3de graad van Basisschool De Plataan en een 30-tal leerlingen uit het eerste leerjaar van Basisschool Mozaïek zullen zo’n 1,36 hectare nieuw bos aanplanten. Zij zullen het perceel van het Krommebeekbos, dat ter hoogte van het fietspad langs de Krommebeek (Balie- en Vijverstraat) ligt, beplanten met nieuwe boompjes.

Krommebeekbos, ook wel een stukje geboortebos

Tussen 1 januari en 1 november 2017 werden er al zo’n 517 nieuwe Roeselarenaartjes geboren. Op zondag 26 november viert Roeselare het nieuwe leven in de stad, want dan krijgt het Krommebeekbos er nog eens zoveel bomen bij. Jonge ouders zijn op deze dag welkom om samen met Stad Roeselare, het Huis van het Kind, het Agentschap voor Natuur en Bos en Natuurpunt Mandelstreke een nieuw stuk van het Krommebeekbos aan te planten.

Dit grote publiek zal op de gronden tussen de Broeder Adolfstraat, Kardinaal Cardijnlaan en de Jonkersstraat zo’n 3,5 hectare nieuw bos aanplanten.

Roeselare een groene en zuurstofrijke stad maken

In 2012 werd er in opdracht van de Stad Roeselare en het Agentschap voor Natuur en Bos een masterplan opgemaakt voor de concrete uitwerking van beide stadsrandbossen in Roeselare: Krommebeekbos in Beveren en Bergmolenbos in Rumbeke.

Om dit te realiseren werden er, op basis van dit masterplan, de voorbije jaren al heel wat diverse plantacties uitgevoerd voor deze stadsrandbossen.

De vraag naar grotere recreatieve groenpolen binnen het verstedelijkte landschap is heel groot. Bovendien voelde Stad Roeselare de grote noodzaak om haar stadsrandbossen verder aan te planten en uit te breiden. De recreatieve functie binnen het groene kader van de stadsrandbossen heeft een grote waarde voor de inwoners van Roeselare en de omgeving.

Het ANB heeft op de dag van vandaag heel wat gronden kunnen verwerven. In totaal zijn er 152 hectare bos voorzien in Rumbeke (inclusief het Sterrebos) en 35 hectare voor het Krommebeekbos in Beveren.

  • Leefmilieu & natuur