Vrijdag 2 oktober pakken de stadsmedewerkers van Roeselare de straten en pleinen aan. Waar ze zich vorig jaar met de Dag van het Team inzetten voor verenigingen en diensten, trekken ze dit jaar de kaart van het openbaar domein.

Ze  gaan daarom op pad om zwerfvuil te ruimen, nemen ze speelpleintjes onder handen, wieden onkruid op petanquevelden en knappen zitbanken op.

Net als in 2014 zetten ze zich eens anders dan anders ten dienste van de maatschappij en zijn ze ‘R voor jou.

Deze Dag van het Team heeft niet alleen een proper straatbeeld tot doel, maar zet ook in op samenwerken. Medewerkers van verschillende diensten vormen samen groepen die elk een deel van het grondgebied onder handen nemen. Door deze gezamenlijke inzet, wordt in heel Roeselare op hetzelfde moment actie ondernomen.

Als gevolg van de integratie tussen Stad en OCMW is er voor het eerst een teamdag met alle collega’s van het uitgebreid lokaal bestuur. Een ideale gelegenheid om ook nieuwe medewerkers te leren kennen.

Vrijdag 2 oktober zijn alle stadsdiensten, inclusief het Welzijnshuis gesloten maar er kan vanaf 18 u. wel gesport worden in de stedelijke sportaccommodaties.