De Roeselaarse reuzenfamilie is van plan om meer naar buiten te komen, zich weer te laten zien in het straatbeeld, opnieuw deel te nemen aan evenementen. Omdat onze 18 stadsreuzen dat niet alleen kunnen, zoeken ze enthousiastelingen die zich willen engageren om hen hierbij te ondersteunen.

Men start een zoektocht naar mensen die de Reuzen willen ondersteunen met de campagne "Neuzen voor Reuzen". Op maandag 5 oktober om 20 uur is er in Trax een verkennende bijeenkomst , waar jij ook welkom bent.

De Roeselaarse reuzenfamilie telt 18 leden. Vroeger was het een vaste traditie dat ze deelnamen aan stoeten, processies, kermissen of andere grote evenementen. De laatste jaren is deze waardevolle traditie in vergetelheid geraakt.

Het stadsbestuur wil zijn reuzen opnieuw in het straatbeeld brengen en Roeselare als een echte reuzenstad profileren. Reuzen zijn immers meer dan gewoon metershoge poppen. Er hangt een verhaal aan van een lokale legende, traditie, gebeurtenis, bekende persoon…

Achter iedere reus zit ook een enthousiaste groep mensen: verenigingen, vriendengroepen, wijkcomités, bedrijven of gilden… hun reus toont wie ze zijn en waarvoor ze staan. Graag pakken ze er dan ook  mee uit tijdens stoeten, processies, wijk- of dorpsfeesten, kermissen of andere grote evenementen…

De dienst Cultuur van stad Roeselare wil een breed draagvlak creëren om deze waardevolle reuzentraditie opnieuw leven in te blazen en door te geven aan de huidige en volgende generaties. Daarom deze uitnodiging voor een verkennende startvergadering op maandag  5 oktober om 20 u. in de bar van de TRAX site, de nieuwe ontmoetingsplaats voor jongeren en verenigingen. Tijdens deze verkenningsvergadering wordt het plan van aanpak voorgesteld en gepolst bij de breed uitgenodigde aanwezigen naar hun interesse om dit reuzenproject mee te ondersteunen.

Geïnteresseerden kunnen zich vooraf inschrijven voor deze vergadering door hier te klikken