De Koninklijke gymclub "Flink en Fris" is de grootste sportclub van onze stad, met bijna 800 leden. Ze hebben hun thuishaven in gymzaal De Tuimelaar in de Beversesteenweg. De turnvereniging zal vanaf 2017 de loods naast de huidige turnzaal kunnen gebruiken. 

De gymclub "Flink & Fris" reageert enthousiast: “Zo hopen we de wachtlijsten weg te werken”.


Turnclub Flink en Fris telt bijna achthonderd leden variërend van héél jonge kleutertjes tot volwassenen.  Stad Roeselare kreeg weet dat de club heel wat kleuters op de wachtlijst stonden. Schepen van Sport José Debels: “Wij zoeken samen met de gymclub al een tijdje naar een oplossing voor plaatsgebrek warmee men kampt. Zowel voor trainingen als voor de competitie hebben we een oplossing gevonden voor een ruimere infrastructuur”.

De sportclub sloot een akkoord met de stad, zodat de turners en turnsters de ruimte naast de huidige gymzaal de Tuimelaar in de Beversesteenweg kunnen gebruiken. “Flink en Fris wou graag op de huidige locatie blijven. De materialen van de stad -die in de loods stonden- verhuizen naar de stedelijke diensten”, legt schepen Nathalie Muylle uit.

De stad en de club zullen in overleg beslissen hoe de zaal ingericht wordt.

Schepen van gebouwen Nathalie Muylle: "Deze zomer pakken we met de stad het verouderde dak van De Tuimelaar aan. Deze werken worden 's zomers uitgevoerd buiten de periodes van trainingen & competitie. Zo is er minimale hinder voor de werking van de gymclub".

Schepen van sport José Debels: "De werken in de bijkomende loods zullen in de zomer 2017 uitgevoerd worden. Opnieuw buiten de competitieperiode, dit op vraag van de club. "Flink en Fris" zal zelf instaan voor de aankoop van bijkomende toestellen die in de nieuwe zaal worden geplaatst".

Flink en Fris is volop bezig met geld inzamelen om nieuwe toestellen te kopen. Ter vervanging van de jaarlijkse gymshow, die dit jaar niet door kon gaan omdat de zaal niet beschikbaar was, organiseerde de club afgelopen weekend 'Flink en Fris feest'. Een pak ouders en grootouders genoten van de kunsten van hun (klein)kind. Sommigen waagden zich zelf aan enkele turnoefeningen. De opbrengst van 'Flink en Fris feest' en de verkoop van een stickeralbum dienen om de nieuwe toestellen te kopen. De club zou ook graag een valkuil aanleggen.

 

Meer info over de Koninklijke gymclub "Flink en Fris": www.flinkenfris.be

Geniet hieronder mee van onze Roeselaarse gymclub