Op 15 augustus organiseert Stad Roeselare naar jaarlijkse gewoonte een gratis kindernamiddag met een mooi muzikaal programma op de Grote Markt. De editie van 2019 heet kidsfest #VANRSL en op de affiche staan onder andere deze kleppers: Ketnet Musical: Troep! en campus 12.

15 augustus is steevast een dag voor de kinderen bij Stad Roeselare. Elk jaar wordt een sterke muzikale affiche voorgesteld voor jong en oud en wordt de Grote Markt omgetoverd tot een kindvriendelijk festival.

Kidsfest #VANRSL gaat om 14.30 u. van start met Jeuk Liveband, een band die jong en oud aan het dansen krijgt. Met hun gevarieerd repertoire kunnen ze de allerkleinsten plezieren, maar zullen de ouders zeker graag meedoen. De boel op stelten zetten doen ze gegarandeerd.

Om 16 u. neemt Ketnet Musical Troep! het over. Een leuk muzikaal programma met een boodschap, troep moet opgeruimd worden. Op het plein van het dorp ligt vuilnis en daar willen deze kids iets aan doen.

Als laatste neemt Campus 12 omstreeks 16.45 u. het podium in. Hun repertoire bestaat uit Engelstalige bewerkingen van de grootse Nederlandstalige hits die iedereen kent. In september gaat het nieuwe seizoen van start op Ketnet.

Voor en na de optredens is er een extra sfeermaker voorzien, Bruno’s kinderdisco draaitplaten voor jong en oud en zorgt ervoor dat de heupen goed los gedanst zijn. Heb je tussen het dansen door even zin in iets lekkers? Dan kan je terecht bij één van de foodtrucks op de Grote Markt.

Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Andy Peelman, beter bekend als Koen uit De Buurtpolitie en De Buurtpolitie Extra.

  • Jeugd