Roeselare is een stad waar het hele jaar door flink gesport wordt. Ook deze zomer is onze stad een ware sportbelevingsstad. Neem deel aan de triathlon van de ZOMER #VANRSL!

WK VOETBAL | WEST-VLAANDERS MOOISTE | WK JOURNALISTEN | GROTE PRIJS MONSERE |
NATOURCRITRIUMROESELARE LOOPT | OPENING NIEUW ZWEMBAD

Schepen van Sport José Debels: "Deze zomers komen de sporters volop aan hun trekken in #onsRSL.  Een ruim aanbod inzake Fietsen, Lopen & zwemmen vormen zo de "triathlon" van de zomer van #RSL. 

In juni kunnen de sportliefhebbers ook al genieten van de Rode Duivels op het Polenplein, waar de wedstrijden op een groot scherm kunnen gevolgd worden".  #reddevils

Meerinfo : www.facebook.com/wkdorppolenpleinrsl

Roeselare is gekend voor haar mooie fietsroutes, haar vele fiets- en wielerclubs en haar aantrekkelijke fietsevenementen.

West-Vlaanderens Mooiste : van donderdag 23 tot zondag 26 augustus

Van donderdag 23 tot en met zondag 26 augustus nodigen we je uit om langs te komen op West-Vlaanderens Mooiste, hét fietsevenement van de Stad Roeselare (meer info: http://www.westvlaanderensmooiste.be/). Fiets vier dagen lang langs fietsvriendelijke West-Vlaamse wegen en ontdek tal van idyllische plekjes. Zowel wielertoeristen, mountainbikers als occasionele recreatieve fietsers worden verwend met uitgepijlde fietstochten, kwalitatieve bevoorradingen, prima accommodaties in de buurt en een gezellige après-bike. De jongsten onder ons kunnen bovendien deelnemen aan een kinderfietstocht op-maat, de Flanders Kids Toer onder begeleiding van wielerkampioenen, of de fietslessen.

West-Vlaanderens Mooiste editie 2018 verwelkomt dit jaar ook wandelaars! Op zondag kan je deelnemen aan uitgepijlde wandelingen tussen 6 en 24 km, op maat van de wandelrecreant tot de geoefende wandelaar. Laat je verrassen tijdens de
wandeltochten richting de Zilverberg en de Kleiputten. Het sportieve luik van West-Vaanderens Mooiste wordt overgoten met gezelligheid en beleving, en een vleugje van de campagne #sportersbelevenmeer! Maar ook als nietsportieveling ben je van harte welkom, o.a. voor een hapje en drankje op het zomerterras, een optreden van Belle Perez, een bezoek aan verschillende promostanden, deelname aan verschillende sportelactiviteiten, …

Roeselare gaststad van het World Press Cycling Championship

En dit is nog niet alles! Roeselare is dit jaar gaststad van het World Press Cycling Championship, kortweg WPCC. Dit betreft het wereldkampioenschap wielrennen voor journalisten. Er staan een individuele tijdrit, teamsprint en wegrit op het programma. Wil je de kanjers van jouw krant, radio- of televisiekanaal aan het werk zien? Neem dan zeker een kijkje langs de parcours op 24-25-26 augustus. Je kan bovendien ook mee genieten tijdens de openingsceremonie op 23 augustus in Brouwerij Rodenbach (meer info: https://www.wpcc2018.be/nl ).

Op het fietsmenu tijdens de Zomer #VANRSL 2018 prijken naar jaarlijkse gewoonte ook de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré en het Natourcriterium.

Grote Prijs Jean-Pierre Monseré op zaterdag 7 juli 2018

Op zaterdag 7 juli 2017 strijden de elites met en zonder contract en de wielerbeloften voor de overwinning tijdens de 7
de editie van de GP Jean-Pierre Monseré (meer info: https://www.gpmonsere.be/index.php ). De wedstrijd vindt plaats op een wervelend parcours van Ieper, via het Heuvelland naar Roeselare. In afwachting van de aankomst van de profs op het plaatselijk parcours rijden de nieuwelingen hun wedstrijd tijdens de Grote Prijs Patrick Hostekint. De GP Jean-Pierre Monseré is als een UCI 1.1 wedstrijd een niet te missen opwarmer voor de Tour de France die diezelfde dag van start gaat.

Novy Natourcriterium op dinsdag 31 juli 2018

Het midden van de zomer vieren we tijdens de 9de editie van het Dovy Natourcriterium (meer info: http://natourroeselare.be ).
Op 31 juli zie je de internationale toppers uit het hedendaagse wielrennen en de absolute kampioenen uit de Tour de France aan het werk in het centrum van Roeselare. Daarnaast is er ook een wedstrijd voor de nieuwelingen én een retrowielerkoers uit vervlogen tijden. Ontmoet je wielerhelden, proef de sfeer langs het parcours en geniet gratis van dit fantastisch, sportief wielergebeuren in Roeselare, de fiets- en wielerstad bij uitstek!

Criterium "Roeselare Loopt" : Rodenbachrun (30 juni) & Rumbeke Loopt (8 sept)

Het criterium ‘Roeselare Loopt’ is met zijn 10 stratenlopen en afsluitende Santa Run alom gekend in Roeselare en omstreken. De zomer 2018 kan je sportief starten met deelname aan de Rodenbachrun op 30 juni én sportief eindigen met Rumbeke Loopt op8 september.

Trek je loopschoenen aan en geniet van een uitgestippeld loopparcours, een middag vol ambiance en een heerlijke after-run-drink!

meer info: https://sport.roeselare.be/roeselare-loopt-editie-2018 

Opening Nieuw Zwembad op maandag 27 augustus 2018

Na alle inspanningen op de fiets en een zomer vol actie kan iedereen vanaf maandag 27 augustus ontspannen in het nieuwe zwembad Sportoase op site Schiervelde! Het zwembad heeft voor elk wat wils: baantjes trekken in het wedstrijdbad, relaxen in de wellnesszone, ploeteren in het kinder- en instructiebad of ravotten in het recreatiegedeelte. Vergeet zeker niet om de challenge aan te gaan op de duo-racer! Een niet te missen bezoek om de sportieve zomer af te sluiten!

  • Sport