Een Roeselaars weekend vol kunst, smaak en shopping: dat is Smaak & Koeleur. Zowel de Grote Markt, het Stationsplein als de Munt bruisen van de activiteiten. Onder die koepel worden sinds vorig jaar verschillende bestaande en nieuwe evenementen gecombineerd om van het eerste septemberweekend feestelijke dagen te maken.

Schepen Kris Declercq : "Door vanuit verschillende sectoren de krachten te bundelen, willen we opnieuw veel volk naar Roeselare krijgen. Met steun van vrijwilligers en privépartners is er op de pleinen heel wat te beleven. Smaak & Koeleur is het ideale weekend voor wie houdt van kunst en smaak'.

Paris MontmARTre

Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 september bundelen een aantal organisatoren de krachten. Onder de noemer ´Smaak & Koeleur´ kun je het hele weekend genieten van kunst, erfgoed, zondagshopping en proeven van Europese streekproducten. Redenen genoeg om af te zakken naar het stadscentrum

 • 20ste editie van Paris MontmARTtre op de Grote Markt - met meer dan 70 demonstrerende kunstenaars op zaterdag & zondag.Het marktplein wordt één grote openlucht Kunstmarkt. Meer info : www.parismontmartreroeselare.be
   
 • Fiesta Europa op het Stationsplein. Dat is een gezelschap internationale marktkramers die producten uit alle windstreken meebrengen. Veertig stands bieden er specialiteiten en lekkernijen uit twaalf landen aan. Fiesta Europa loopt van vrijdag tot zondag.
   
 • Nog op het stationsplein zorgt het Huis van de Voeding zowel op zaterdag als zondag voor kookworkshops. Op het stationsplein staan nog tal van Springkastelen opgesteld.
   
 • Op de  MUNT kan je genieten van een heerlijke zomerse en Franse sfeer. Met dansinitiaties, maar ook open Franse taalsessies voor kinderen. Oui, monsieur!

  Uiteraard ontbreekt ook de petanque niet. Het petanque-tornooi gaat het hele weekend door. 

  Het ideale decor voor wie zaterdag of zondag geniet van onze Franse brunch met croissants en kazen. Zo ben je op krachten om een Roeselaarse schaakkampioen het vuur aan de schenen te leggen tijdens een ronde simultaan schaken. Meer info over de Franse Brunch via : www.arhus.be

  Schrijf je hier in voor de Franse brunch op zaterdag 5 of zondag 6 september, telkens van 11u tot 14u.  
   
 • Zondag 6 september wordt een shoppingzondag, waarbij heel wat handelaars en zaken in het centrum het hele weekend open zijn.
   
 
Smaak en Koeleur 2015

 

Posted by Shopping & Centrum Roeselare on zaterdag 8 augustus 2015

Zowel op de Grote Markt als op het Stationsplein zijn er overdag muzikale optredens en animatie, ook voor kinderen.