De skateboardingwedstrijd Best Of The West strijkt komend weekend neer in Roeselare op de Trax-site. De skaters kunnen er uitzonderlijk gebruik maken van de loods die volgend jaar omgebouwd wordt tot grote fuifzaal.

De werken op de Trax-site zijn nog lang niet afgelopen, maar komend weekend sluit het complex alvast de skaters in de armen.

De wedstrijd Best of The West verhuist van het Kerelsplein naar Trax. ‘We hebben hier veel meer ruimte en een betere vloer’, zegt mede-organisator Wouter Bossuyt. ‘Ook qua uitstraling is Trax een topper. De industriële look past wel bij het skatewereldje.’

De verbetering is echter maar een tijdelijke oplossing. ‘We mogen de zaal nu gebruiken, maar later volgend jaar starten de werken om er een grote fuifzaal van te maken. Het is dus nog lang niet zeker of de skaters er volgend jaar ook terecht kunnen.

Outdoor Skatepark op de Trax-site

’Wat we wel weten is dat er een vast outdoor skatepark komt op de site en dat is heel goed nieuws. Ook de ligging is perfect: in het centrum, maar ver genoeg van woonwijken.’, aldus Wouter.

Voor de skaters die dit weekend afzakken naar Roeselare, is de ligging ideaal. De zaal ligt op skateafstand van het station en wie met de auto komt, kan parkeren in de ondergrondse stationsparking.

Vanaf vandaag kunnen de skaters er al oefenen, vrijdagavond is er een barbecue en zaterdag nemen de niet-gesponsorde skaters het tegen elkaar op.

Zondag beloven de gesponsorde deelnemers het nodige spektakel met de meest gewaagde tricks. Het evenement is zowel voor skaters als voor het publiek gratis.

Kleine zaal op de Trax-site klaar tegen zomer

Schepen van Gebouweninfrastructuur Nathalie Muylle : "Het einde van de werken van de eerste fase van Trax is bijna afgerond. Tegen juni moet alles klaar zijn en de officiële opening heeft plaats tijdens het Trax festival op het einde van de zomer. In de eerste fase werd er een kleine ondergrondse fuifzaal gebouwd met op de gelijkvloerse en eerste verdieping een cafetaria, vergaderzalen en repetitielokalen".

In de tweede fase wordt de grote fuifzaal ingericht. ‘In het najaar zal duidelijk worden hoe de fuifzaal er precies komt uit te zien en de werken beginnen in 2016’, vertelt schepen Nathalie Muylle (CD&V).